Автор
Ева Григорова

5 европейски дестинации на два часа със самолет

Какъв по-добър начин да отбележим края на годината и началото на 2023-та от това да си направим едно импровизирано пътуване.

И не, няма да ви коства много време и финанси, защото всичките градове от днешната ни селекция от дестинации в Епрова са на един час разстояние, и то с полет на нискобюджетна авиокомпания:

Будапеща

Списъкът ни започва с Будапеща. Градът, известен като Перлата на Дунав, съчетава в едно история, забавления, гастрономически удоволствия и пленителна архитектура. Нискотарифните компании предлагат много полети до столицата на Унгария, като продължителността им е не повече от час и 15 минути.

Не забравяйте да се разходите покрай парламента, да посетите двореца Грешам и Ботаническата градина. Не пропускайте да се насладите и на експозициите в Музея на приложните изкуства.

View post on Instagram
 

Болоня

Това е градът с най-старият съществуващ университет в света.

Болоня пленява и с великолепието на красиви замъци, средновековни кули и удивителни площади. За да почувствате истинския дух на града, задължително трябва да посетите някоя от местните тратории и да се насладите на паста със сос "Болонезе". А знаете ли, че именно в Болоня е измислен прочутия класически сос?

View post on Instagram
 

Виена

Виена е метрополис, в който витае едно елегантно чувство. Градът обединява историческото наследство с духа на новата ера. Тук ще откриете както много музеи, така и изобилие от клубове и скъпи бутици на световни марки. Сред задължителните за посещение дестинации в австрийската столица са катедралата "Свети Стефан" и Виенското колело.

Двореците Шьонбрун и Белведере също са сред дестинациите, които обезателно трябва да видите.

View post on Instagram
 

Барселона

Барселона е повече от перфектен избор – малко туристи и винаги приятни температури. Това ще ви помогне да се разхождате по-дълго в този толкова голям и цветен град. Има много местенца, които трябва да посетите, но сред задължителните са храма на „Саграда Фамилия“, къщите на „Каса Мила“ и „Каса Батло“ - най-известните сгради на Гауди.

View post on Instagram
 

Париж

В Париж винаги е приказно, а през студените месеци е още по-красиво и уютно. От пекарните ухае на пресни кроасани с масло и дори в зимните дни има една симпатична романтика. Зимата е отличен момент да пиете ароматно вино в компанията на типичния за Франция гъши дроб. Звучи прекрасно, нали?

View post on Instagram