Автор
Веселина Петрова

5 места в света, които трябва да видите в този живот!

Нашият дом, планетата Земя, е най-прекрасното място на света. Вярно е, че понякога не оценяваме, това, с което природата ни е дарила, но винаги имаме възможност да се убедим в това. Ето пет местенца, докоснати от Бог, които трябва да видите. Ако не сега, то поне някой ден. Просто забодете едно червено знаменце в глобуса и си дайте краен срок. Защото наистина си заслужава.

Национален парк "Ленсойс-Мараненсис" в Северна Бразилия


Това е едно от най-изумителните и интересни места в света. Образувал се е преди повече от 1000 години. И заема територия от около1000 кв. км. На пръв поглед прилича на типична пустиня. Но не се лъжете. Тук има редовен дъждовен сезон - в началото на годината. Дъждовната вода се събира в долините между дюните, между които се образуват сини и зелени лагуни. Интересен е фактът, че тук живеят много и различни видове риби.

Хонокохау - най-високият водопад на Хавай, остров Мауи

View post on Instagram
 

Спуска се на две нива с обща височина 335 метра. Водопадът става световноизвестен, след като там се снима култовият филм „Джурасик парк“. Удивителна гледка, която спира дъха.

Висящият мост Капилано, Канада

View post on Instagram
 

Изключително красив и романтичен. Висящият мост над река Капилано, намиращ се край Ванкувър (Канада), е с дължинa 140 метра и минава на 70 метра над реката. Средно на година се посещава от над 800 хиляди души от цял свят.
Мостът е изграден от шотландския инженер Джордж Макей в далечната 1889 г. В първоначалния си вид е от кедрова дървесина и конопени въжета, които през 1903 г. са заменени от стоманени - за по-сигурно.

Ик Кил, щата Юкатан, Мексико

View post on Instagram
 

Ик Кил е приказно красив естествен басейн в щата Юкатан, Мексико. Подобни дупки не са рядкост по тези земи, местните ги наричат още "ченоте" - от думата за "кладенец" на маите. Някога красивите, но зловещи, ями са били смятани за свещени, хвърляли са в тях млади момци и девойки като жертвоприношение за бога на дъжда. Днес са любимата туристическа атракция, позволяваща на човек да се докосне до Рая. В превод името на езерото означава „място, където се ражда вятърът“. Водата започва на 26 м под нивото на земята, а дълбочината й е 40 м при диаметър 60 м. За тези, които не се чувстват изкушени да скочат от 26 м направо във водата, има стъпала, които се спускат надолу сред живописната растителност и малките водопади.

Мистичният остров Скелиг Майкъл, Ирландия

View post on Instagram
 

През Средновековието монаси са построили тук манастир - „близо до края на света“. До острова се стига с лодка.
Има 600 стъпала до върха. Именно тук е заснет "Междузвездни войни: Последните джедаи".