Автор
Woman.bg

5 невероятни райски кътчета от филмите, които да посетите

Все повече хора тръгват по стъпките на героите от любимите си филми. Наистина е вълнуващо да стъпиш на плажа, където Леонардо ди Каприо акостира преди 19 години, или да се изгубиш на острова от хитовия сериал „Изгубени“. Вижте невероятните местенца от легендарните киноленти.


„Плажът“

Филмът на Дани Бойл „Плажът“ е сниман на Хат Мая, близо до Пукет. Плажът е най-големият на остров Фи Фи Ле. С усещането за свобода, за живот извън системата, прекрасните пусти плажове, непринудената любов и спонтанни приятелства, лентата плени феновете. Туристите полудяха и стегнаха куфари за екзотичното местенце. Близо 5000 мераклии, въоръжени с фотоапарати и камери, атакуваха всеки ден плажа. И неусетно съсипаха райското кътче. Миналата година властите в Тайланд решиха да затворят частично достъпа до залива. Той ще остане затворен до 2021г., за да се възстановят кораловите му рифове. Така че ще трябва да изчакате, докато плажът бъде отново отворен за туристи.

View post on Instagram
 



„Изгубени“

Един от първите, наистина готини сериали - „Изгубени“, е сниман на райско кътче в Хаваите. Действието на хитовия сериал се развива на остров Оаху. От едната му страна е Северният бряг - див, зелен, необуздан, а от другата е Южният – цивилизован и населен. На югоизток се намира и столицата на Хаваите Хонолулу. Райският остров е избран и за снимачна площадка на филмите „Пърл Харбър“ и „Джурасик парк.“

View post on Instagram
 



"Завръщането"

Лентата "Завръщането" ще остане в историята като филма, за който холивудската звезда Леонардо ди Каприо получи първия си „Оскар“. Действието се развива в канадския национален парк „Банф". Основан през XIX век, той е известен с девствената си природа, величествени плата, красиви езера и бурни реки, като привлича хиляди туристи. Там можете да видите уникални горещи серни извори и кристални водопади. Паркът „Банф“ се простира на почти 7 000 кв. км.

View post on Instagram
 



„Талантливият мистър Рипли“

В психологическия трилър „Талантливият мистър Рипли“ на режисьора Антъни Мингела участват куп звезди: Мат Деймън, Джъд Лоу, Гуинет Полтроу и Кейт Бланшет. Филмът е адаптация по едноименния роман на Патриша Хайсмит от 1955 г. Действието се развива през 1950 г. в Манхатан, а впоследствие се мести в Италия. „Талантливият мистър Рипли“ е сниман в Неапол, Позитано, Венеция, Рим и Сицилия, показвайки най-добрите кътчета от страната.

View post on Instagram
 


„Марсианецът“

Блокбъстърът „Марсианецът“ с участието на Мат Деймън е сниман в йорданската пустиня Вади Рум. Холивудската знаменитост влиза в ролята на астронавт, който погрешка е сметнат за мъртъв и е изоставен на планетата Марс, където трябва да оцелее. Пустинята Вади Рум е идеално място за снимки, тъй като живописните ландшафти действително напомнят повърхността на Червената планета. Местните жители и туристите наричат пустинята с живописни скали, арки и каньони - Лунната долина.

View post on Instagram