Без значение от сезона, страстният пътешественик е винаги готов за нови дестинации. И ако се чудите къде да бъде следващото ви приключение и много ви се иска да е някое мистично, красиво, но не толкова популярно място, то сте попаднали на правилния материал и следващите редове са за вас. Днес ще ви дадем 5 причини да посетите остров Ман, който се намира в Ирландско море:

Тук хората са екстремно дружелюбни

А нима това не е важно, когато избираме дестинация за ново пътешествие? Тук е средище на различни раси и религии, така че ексцесиите на тази основа са напълно непознати в този район. Тук местните винаги ще ви поздравят и ще ви се усмихнат, без значение кой сте и откъде идвате.

View post on Instagram
 

Феите са на почит

Феите на остров Ман са залегнали дълбоко в местния фолклор. Можете да видите къщички на феи или дори цели магични имения, защото жителите на острова вярват, че феите са техните покровители. Там дори има Мост на феите! Но на тази територия не очаквайте да видите феите, изобразени като малки летящи създания, а като много дребни същества, облечени в зелено или синьо яке.

Порт Ерин

Това е морско селце, разположено в югозападната част на острова. И е истинска магия - рядко се среща такава красота, съчетана със спокойствие и много силен дух. Ако търсите местенце за разходка с красиви пейзажи - горещо ви препоръчваме Порт Ерин.

View post on Instagram
 

Къщата на Мананън

Музеят "Къщата на Мананън" е построен през 1997 г. на стойност 5,5 милиона британски лири, частично нов и частично в старата железопътна гара Peel. Музеят обхваща миналото и настоящето на острова и къщите Гарванът на Один, копие от две трети на кораб на викинг, който е бил вграден и отплавал от Норвегия, пристигнал на 4 юли 1979 г., за да отпразнува хилядолетието на Върховния съд на Тинвалд, законодателния орган на остров Ман.

View post on Instagram
 

Голямата мина в Лекси

Голямата воденица на Лакси е забележителен паметник за уменията на викторианските инженери, които я построили през 1854 г., както и на нейния проектант Робърт Кейсмънт, син на местен майстор на каруци. Колелото е с диаметър над 20 метра и се задвижвало от водата, падаща от един водоем в горната част на долината. То се завъртало два и половина пъти в минута и изпомпвало 950 литра вода от 360 метра дълбочина. Тази система за изпомпване на вода от мината се задвижвала с манивела, прикачена към свързани помежду си лостове, общата дължина на които била 180 метра. Само оста на това огромно колело тежи десет тона.
В южния край на воденицата има желязна отливка на Трите крака на о–в Мен с размер два метра в диаметър.

Четете още: Преслава, Софи Маринова и Константин избягаха в Малдивите