Автор
Цвета Герчева

5-те топ дестинации извън града за лято 2019

Лятото съвсем скоро ще дойде и всички мислим за море и отпуска. Добре, но къде да идем - това е въпросът, който често всички си задаваме, а отговорът всъщност e много лесен и логичен. Но за да ви мотивираме да пътувате, да откривате нови места и да усетите щастието от приключенстването - съставихме за вас списък с пет места, които ви препоръчваме за пролет - лято 2019-а.

Даже да не сте заклети планинари, в нашата селекция има някои дестинации, които ще ви изненадат приятно. Ние вярваме , че те наистина могат да развълнуват всичките ви сетива. Ако имате една свободна седмица тази пролет или лято, не пропускайте да посетите някое от нашите предложения:

Залезите над Вихрен - лято в Банско

През последните няколко години Банско се превърна в топ дестинация за лятото. Оказва се, че много хора предпочитат да съчетаят почивката на море в Гърция с няколко дни на планина в полите на Пирин. И понеже залезите над Вихрен в топлите дни са наистина магични - препоръчваме ви Банско като място, в което можете да избягате от жегите в града през лятото.

Съветът на woman.bg:

*Ако харесвате планината, не пропускайте да се разходите до езерото Окото. Пътят пеша от хижа Вихрен до езерото е съвсем символичен, не повече от 30-40 минути. До самата хижа пък има отлично поддържан асфалтиран път. Не забравяйте, че трябва да се качите в планината възможно най-рано, защото след девет часа сутринта често спират достъпа на коли в природния парк и ще ви се наложи да ходите доста повече пеша.

Най-близкият остров до София - Амулиани

Малцина от вас знаят, че най-близкият остров до София се намира в Гърция. Това е приказният Амулиани. Само на 348 километра е от столицата ни, т.е шофирането до там ще ви отнеме около 5 часа. Райското местенце е страхотна дестинация даже и само за уикенда, а рибарите на острова са легендарни с улова си, който ще ви сервират във всяка таверна на плажа. Сутрините на острова ще ви изненадат с уникални изгреви на фона на мистичния връх Атон, така че не ги пропускайте за нищо на света.

Съветът на woman.bg:

Aко имате един свободен ден, задължително се разходете из малките островчета около Амулиани с лодка. Наемът е около 50 евро, но цената определено си струва. Около Амулиани има страхотни диви плажове и резервати, в които гнездят екзотични птици.

По стъпките на римските императори - вила Армира край Ивайловград

Ако сте фенове на историята - това лято можете да отделите няколко дни, за да разгледате древните места, които археолозите са открили. Вила Армира край Ивайловград е един от най-интересните обекти от римско време в страната ни, който буквално може да ви накара да се почувствате като патриции. Уникалните мозайки и отлично запазената архитектура на това място ще ви пренесат през епохите като машина на времето.

Съветът на woman.bg:

*Ивайловград е едно от местата в България, известни с топлия си климат, който е страхотен за отглеждането на лозя. Ако посещавате региона, не пропускайте да опитате от местните вина в някоя от избите и да се насладите на специфичния тероарен нюанс на местните гроздови еликсири.

Мисия Робинзон Крузо: Отшелници на Аркутино

На нашето море все още има няколко местенца, които са успели да останат диви и недокоснати от туристическия бизнес. Едно от тях е плажът на Аркутино. Можете да оставите колата си на малка отбивка на самия път към Лозенец и да се насладите на дюните и красивите гледки към залива на Аркутино. В южната част на плажа пък можете да се почувствате като истински Робинзон Крузо - дивият пейзаж наистина навява усещането за самотен остров.

Съветът на woman.bg:

*Ако имате един свободен час и сте в района на Аркутино, минете да видите парка с водните лилии край плажа. Почти всички сме минавали покрай табелите, но малцина са спирали, за да се разходят по дървените мостчета и да се насладят на лилиите, цъфнали сякаш като в източна приказка.

Изгубете се - без път и посока

Ако сте от заклетите пътешественици, които просто обичат да откриват нови места, за които не се споменава в туристическите гидове - това лято просто запалете колата и поемете без път и посока. България е приказна страна, а пък ако искате наистина уникално изживяване - защо не прескочите до Сърбия или Македония. Всичко, което трябва да имате със себе си, е изследователски дух, паспорт и карта.

Съветът на woman.bg:

*Независимо за къде ще стегнете куфара това лято - вземете със себе си най-важното - усмивката си и доброто настроение. А ако се чудите каква е нашата рецепта за хубаво прекарване, ще ви издадем една тайна! Никога не пропускаме сутрин да си пием витамините. Затова разтворете си един Супрадин - определено сме фенове на тази напитка сутрин със закуската, защото дава всички необходими витамини и минерали на тялото и ни зарежда с енергия за нови дестинации и приключения. А сега погледнете към картата и ни кажете има ли място, на което още не сте ходили?

Какво чакате - лятото ей сега ще дойде!

(в материала има продуктово позициониране)