6 неща, които задължително трябва да сложите в куфара за морето!

Лятото наближава с пълна пара, а то се се асоциира само с една дума и тя е "почивка". Започнем ли да оправяме багажа за морето, често се налага да правим списък, който да следваме стъпка по стъпка, за да не забравим нещо. Представяме ви шест неща, които задължително да сложите в куфара.

Лекарства от първа необходимост

Не забравяйте да се снабдите и с необходимите медикаменти срещу евентуални коремни неразположения, висока температура или ужилвания. Още повече, ако сте с дете. Тогава детската аптечка е задължителна!

Плажно масло с висок фактор

Минимумът от SPF 20 е задължителен, затова не пропускайте да сложите в куфара си този така ценен и важен елемент за лятната ви почивка. Слънцезащитните средства съдържат т.нар. ултравиолетови филтри – химически съединения, които образуват покритие върху кожата и отразяват UV-лъчите. Освен че ще ви предпази от изгаряне, продуктът със слънчевозащитен фактор е и уникална бариера срещу преждевременното стареене на кожата.

Антибактериални средства

По време на пандемията осъзнахме най-силно необходимостта от антибактериалните средства. Дали ще бъдат под формата на гел, или мокри кърпички, няма значение, стига да ги имате винаги под ръка. Освен да миете и дезинфекцирате редовно ръцете си, не забравяйте да почиствате често и телефона си с тях.

Кърпа за лице

Там, където отивате, може и да има хавлиени кърпи за лице, но няма гаранция колко високо е нивото на хигиена там. Независимо дали става въпрос за двузвезден или за петзвезден хотел. Ето защо по-добър избор от личната ни кърпа няма.

Плажна шапка

О, това е едно от нещата, които в никакъв случай не трябва да забравяте. Шапката не само е аксесоар, който ни придава стил и елегантност, но и важен атрибут, който ще запази комфорта и тонуса ни в часовете, когато слънцето е най-силно и опасно.

Дреха от ленена материя

Дрехата е тази, която ни придава не само стил и финес, но и удобство. Ето защо, ако не искате дрехите да ви спаряват и за да се чувствате добре, заложете на ленената материя. Тя е по-проветрива от памука, което се дължи на броя нишки, използвани за плата. Попива потта много по-добре от памучната материя, което я прави перфектен избор за горещо и влажно време. А и не е тайна, че качествените ленени дрехи имат много по-дълъг живот от качествените памучни дрехи.

Четете още: Можем ли да се заразим с Ковид-19 в морето или в басейна