Бали е известен като благословения от боговете остров. Тук има невероятни пейзажи, безкрайни плажове, планини и скали, величествени водопади, красиви тераси с оризища – същински рай.

Освен това на острова можете да видите хиляди храмове. Наистина са много – накъдето погледнете, погледът ви ще се спира в тези древни и изключително красиви постройки.

Четете още: Ривиерата на маите

Местните казват, че на Бали има толкова храмове, че държавната администрация дори не си прави труда да ги брои. Култовите сгради се охраняват от маймуни или прилепи – на човек сърце не му дава да навреди на подобна красота, само неумолимото време руши постройките.

Бали е популярна туристическа дестинация, която ежегодно привлича стотици хиляди туристи. Храмът на богинята на морето стои на брега на езеро с вулканичен произход. Водата запълва кратера на огромен вулкан. На острова има няколко все още действащи вулкана. Последното регистрирано изригване тук е било през 1996 г., когато са загинали над 2000 души. Местните обвинили за трагедията свещениците си, които не изчислили правилно датата за провеждане на специален ритуал за предотвратяване на изригването.

Храмовия комплекс Улун Дану. Думата „улун“ означава „сърце“, а „дану“ - езеро. Храмът е посветен на богинята на езерото.

Това е най-голямата светиня, храмът на храмовете Пура Бесаких, разположен на склона на вулкан Агунг в източната част на Бали. Най-големия храм на острова.

Храмът Пулаки, още един от седемте морски храма на Бали.

Каменният крокодил в храм Пура. Храмове има дори и на места, където никой не очаква да ги види. Всяко семейство, всеки клан и всяка общност си имат свое светилище.

Таман Аюн в превод означава „прекрасна градина“. Този храм се намира в село Менгви и е един от най-живописните храмове на Бали. Построен е от краля на Менгви Густи Агунг І Ан през 1634 г.

Драконите в храма Пура Геде Перанкак – едно от най-значимите светилища за местните. Построено е през ХVІ век.

Пура Улун Дану Братан, индуски храм. Част е от храмовия комплекс на езеро Братан. Построен е през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деви Дану. Вътре има и статуя на Буда, а поклонниците почитат Шива.

Храмът Танах Лот на фона н залязващото слънце. Това е сигурно един от най-красивите храмове на острова.

Четете още: Интересни факти за Гърция