Несъмнено източната култура силно се различава от западната. Но дори и Китай да има славата на държава, която може да удиви и виждалия какво ли не пътешественик, признаваме си не очаквахме да попаднем на чак такива странности.

Показваме ви най-интересното от китайския бит, което не се среща никъде другаде по света.

Гъски вместо кучета

В някои райони на държавата полицаите използват вместо кучета гъски, защото са убедени, че пернатите животни превъзхождат четириногите по зрение и по агресивност.


Живи раци от вендинг машини

В някои китайски градове метростанциите са снабдени с вендинг машини, предлагащи живи раци, поставени в пластмасови кутии.

"Не" на задръстванията

Тъй като задръстванията са често явление в по-големите китайски градове, има редица компании, които предлагат услуга, спасяваща от няколкочасовото висене в километрична колона от автомобили.

Ако сте в задръстване, звъните на специална фирма, която праща двама души. Единият ще ви транспортира на мотор до точка, която поискате. А другият ще седи в колата ви, докато пътят се отпуши, след което ще закара автомобила ви до посочена от вас локация.

Борба със самоубийците

Китайските компании са измислили начин да се преборят със самоубийствата на своите служители. За да се попречи на работниците да сложат край на живота си, докато са на работа, пространството около бизнес сградите е опасано с мрежи, които да предотвратяват падането върху асфалта.

Консервиран въздух

В Китай имат огромен проблем със замърсяването на въздуха, затова се продава специален, пакетиран в кен свеж въздух. Той е предлаган и в различни вкусове.

Ферми за хлебарки

Докато по света ги избиват с различни химикали, в Китай хлебарките се отглеждат в цели ферми. Причината е, че те се използват в медицината. Търсенето им е толкова голямо, че фермите се множат с всеки изминал месец и към настоящия момент това е една от най-доходоносните инвестиции в азиатската държава.

Призрачни градове

В Китай се строи с такова темпо, че има цели райони, който така и не се заселват и се превръщат в огромни призрачни градове.

View post on Instagram