Безкраен меден месец на Малдивите, или какво е да си под карантина в Рая

Най-щурото любовно приключение за 36-годишния Халед и 35-годишната Пери започва на 6-и март тази година. Тогава двамата се вричат във вечна вярност и любов на пищна сватбена церемония в Кайро. Само няколко дни по-късно заминават за Канкун, Мексико, където започва меденият им месец, въпреки заплахата от коронавируса. Двамата влюбени споделят, че не са подозирали пред какво ще бъдат изправени заради това си решение. Към онзи момент Ковид-19 все още не е бил чак толкова голяма заплаха в световен мащаб.

Те били предпазливи, избягвали места, където има струпвания на хора, не контактували отблизо с непознати, но все пак животът им се преобърнал.

На 19-и март двойката прави опит да се прибере в Дубай, качвайки се на самолет от Турция. Те споделят, че още по време на самия полет от Канкун до Истанбул са получавали съобщения от притеснени приятели и роднини, които гласяли: „Вие сигурни ли сте, че ще можете да се приберете в Дубай и че ще ви пуснат? Въведоха много стриктини мерки за сигурност!“. Но въпреки това, Халед и Пери не се притеснявали...

...преди да кацнат на летището и да бъдат изненадани много неприятно. Оказа се, че двамата нямат право да излетят за Дубай и изобщо да напускат Истанбул или да влязат в Истанбул. Цели два дни те били принудени да останат на летището, защото са дошли от Мексико. Те дори нямали правото да получат багажа си. Тогава не им останал никакъв друг вариант, освен да проверят в Гугъл кои са страните, в които двама египтяни без виза могат да отседнат, докато получат възможността да се приберат в Дубай и като единствен резултат е излязло, че точното място за тях е Раят на Земята – Малдивите.



По ирония на съдбата Пери и Халед просто са принудени да заминат за екзотичното местенце, а само няколко месеца по-рано те са обмисляли дали да отидат там на меден месец, или в Мексико.

„Моментът, в който ни разрешиха да отлетим беше незабравим! Най-накрая нямаше да спим на седалките на летището!“, споделя Пери, а Халед добавя: „Бяхме безкрайно щастливи да видим отново багажа си!“

Но щом пристигнали на Малдивите, младоженците осъзнали, че ще имат финансови затруднения, тъй като дългото отсъствие от Дубай не им дава шанса да работят пълноценно. Любопитен факт е, че там било пълно с двойки в същото безизходно положение – чакащи да се приберат у дома, а междувременно заключени в Рая. Единствената разлика между Халед и Пери с другите двойки била, че останалите са избрали да прекарат медения си месец на Малдивите, докато те просто се озовали там по случайност.



Като цяло животът на това екзотично местенце се оказал не чак толкова приказен, защото изпитват затруднения да работят, заради лошата интернет връзка. Също така времето често не позволява да ходят на плаж. Халед и Пери в момента са настанени в специално учреждение, създадено от тамошния правителство, в което се грижат добре за тях и другите, които все още са в изолация на Малдивите и не могат да се приберат у дома. А относно какво им струва цялото това приключение – и двамата споделят, че ще теглят чертата на сметките, когато се приберат, защото все още не е известно кога цялата тази лудост ще приключи. Халед и Пери все още са на приказните Малдиви и нетърпеливо очакват деня, в който ще им бъде позволено да се върнат в Дубай.

Четете още: 23 от родните плажове ще бъдат с безплатни чадъри и шезлонги - ето списък кои са