Дарина Павлова обядва в подводен ресторант на Малдивите (Снимки)

Дарина Павлова определено знае как да разнообразява ежедневието си във времена на пандемия и стрес. Вчера вдовицата на покойния бизнесмен Илия Павлов сподели няколко кратки видео клипове под формата на стори в личния си профил в Инстаграм.

От тях се вижда как 57-годишната бизнесдама се наслаждава на красотата и екзотиката на един от най-впечатляващите подводни ресторанти в света.



Става въпрос за "5.8 Undersea Restaurant", известен като най-голямото заведение, изградено изцяло от стъкло. Неговият дъгообразен купол разкрива спираща дъха гледка към обитателите на Индийския океан - риби, октоподи, акули и какво ли още не. Ресторантът е 400 метрични тона, простира се на 90 кв.м. площ и е разположен в екзотичния курорт Хуравали на Малдивите. За пръв път той отваря врати в края на 2016 г., а името му идва от дълбочината, на която се намира - точно 5.8 метра под повърхността на водата.



Тук изборът на маса няма значение – от всяка точка може да се видят завладяващи гледки. Менюто варира в зависимост от сезона. Има и вегетариански ястия. Сред най-търсените специалитети на ресторанта са омарите, мидите, палачинките от омар и задължително – сиренето с манго. Мястото разполага само с 10 маси, което означава, че посетителите могат да се насладят на спокойна атмосфера, лишена от присъствието на големи и шумни компании. За да стигнат до него, гостите трябва да минат по кея на курорта и да се спуснат по извита и дълга стълба. Както може да се предположи, цените на блюдата не са никак евтини, но затова пък мненията на потребителите в интернет пространството красноречиво говорят, че изкусителните ястия и великолепната атмосфера на заведението определено си заслужават.

Главен готвач на ресторанта е германският шеф Бьopн вaн дep Йoвep, кoйтo работи cъс специално подбран eкип oт шecтимa мaйcтopи-гoтвaчи. Благодарение на тях всяко блюдо тук се превръща в истински шедьовър, чиято визия се допълва от смайващата подводна гледка наоколо.

На една от снимките, споделена на акаунта ѝ в социалната мрежа, Дарина позира на фона на детайл от стъклената конструкция на заведението. Красивата българка е облечена в ефирна рокля в прасковен цвят, изпъстрена със сини и оранжеви принтове на корали, кореспондиращи с реалните такива зад нея.

Четете още: Дъщерята на Дарина Павлова просълзи света с пост за болестта си

През декември раздаваме страхотни награди. Как да участваш, виж тук...