"Дейли стар": Ходете на море само в България, в Ибиса е опасно

19 май 2020 | 13:20
2792
2
снимки: Unsplash, Булфото
2

Имаме една хубава и една не чак толкова хубава новина. Хубавата новина е, че лято 2020 ще бъде звездно за родното Черноморие и то ще се превърне в една от най-желаните дестинации. А не чак толкова хубавата е, че явно потокът от чужденци ще бъде внушителен, което може да влоши ситуацията с коронавируса у нас.

Според английския вестник „Дейли Стар“ България ще се превърне в апетитна дестинация за пътешествениците и дори има вероятност да измести Ибиса от класацията с най-желани места за ваканция. В материала за нашето море медията определя култовия ни курорт Слънчев бряг (или просто Слънчака) като новия Магалуф. А защо България ще бъде толкова предпочитана от чужденците по цял свят?

слънчев бряг

Отговорът е съвсем прост. У нас заболеваемостта от Ковид-19 е сравнително ниска, а подобен факт лесно се разчува по медиите в световен мащаб. Също така се очертава нашата страна да отвори границите си за чужденците съвсем скоро. А и кой не е чувал за лудия нощен живот на Слънчака? Не е тайна, че много туристи пристигат по нашето море именно заради него.

слънчев бряг

Други фактори, които привличат чужденците към родното Черноморие, са красивите плажове, които не са никак малко у нас, и възможностите за спорт. Да не пропускаме и изгодните цени в сравнение с много други страни по света.

Според експерта Ники Келвин много пътешественици ще се откажат дори от примамливата Ибиса и ще предпочетат България. Причината за това се корени в сериозните ограничителни мерки, които ще има там и на територията на цяла Испания, където коронавирусът бе разпространен във внушителни мащаби.Изглежда, че купонът лято 2020 ще бъде тук!

море, фламинго

Четете още: Топ 5 на най-шокиращите музеи на света


Още по темата

Коментари

2 Милена
  26 май 2020 | 22:12 отговор
 

Собствениците на хотели не работят в тях, така че не им дреме че ще плъзне заразата.

 
1
  19 май 2020 | 14:41 отговор
 

Притрябвали са ни ,да си стоят у дома

 

Добави Коментар

Най-четени