Макар и вече извън футболния терен, Дейвид Бекъм не слиза от сърцата на феновете си по цял свят. Именно голямата обич към неговия талант отвежда бившият футболен национал на Англия не къде и да е, а в далечен Китай.

View post on Instagram
 

В страната на драконите 43-годишният футболист е заради специална програма за развитие на младежи, занимаващи се с футбол. Целта на неговото присъствие в Източна Азия е да насърчи повече деца да обикнат и да се докоснат отблизо до този великолепен спорт.

View post on Instagram
 

С това малките късметлии имат шанса да се срещнат очи в очи с футболния титан, да потренират рамо до рамо с него и да научат уроци по финтове лично от големия Бекъм. А той от своя страна побърза да сподели в социалната мрежа снимки на малките футболисти, а също и да изрази възхищението си от техния ентусиазъм и дисциплина, както и от качеството на футболните игрища в Китай.

View post on Instagram
 

Освен тренировките Дейвид все пак е намерил малко свободно време, за да се наслади и на някои от забележителностите на Китай. Сред тях, разбира се, е и Великата китайска стена, на фона на която Бекъм гордо позира.

„Днес имах възможността да посетя Великата китайска стена за първи път. Много съм щастлив, че работата ми позволява да пътувам и виждам красиви места като това... Невероятно“, пише футболната легенда под кадъра, който сподели в Инстаграм.

View post on Instagram
 

Четете още: Виктория Бекъм: С Дейвид сме по-силни, когато сме заедно