Автор
Woman.bg

Добре дошли в рая на Земята - най-розовия плаж на света

Има едно кътче на земята, което удивлява с пъстротата и ненаподобимото си обаяние. Макар и най-малкият от трите островa на Нидерландските Антили, Аруба е една от най-магнетичните дестинации на планетата. Вълшебно място в Карибския басейн, на което посвещаваме следващите редове.

Аруба е рай за гмуркачите. Туристите могат да се насладят на една след друга спиращи дъха гледки, на смайващи цветове, на приказна флора и фауна, с каквито малко острови могат да се похвалят.

View post on Instagram
 

Тук има и бели ситни пясъци, и кристални като планински извор води, и огромни палми, хвърлящи дебела сянка над плажуващите. Но това, което отличава острова от всеки друг, е розовата феерия от птици фламинго, свободно движещи се по неговия бряг в търсене на храна.

С яркорозовите си пера, контрастиращи на тюркоазената морска шир, грациозните пернати обитатели на Аруба представляват поразителна гледка. Ще намерите елегантните птици в различни пози – някои стоят на един крак и съзерцават прекрасния плаж с величествени палми, други са заровили глави в чистите води, наслаждавайки се на прохладата.

View post on Instagram
 

Въпреки че тези изящни създания са приятелски настроени към туристите, представители на Международния фонд за хуманно отношeние към животните, предупреждават, че те са диви животни и взаимодействието с тях не трябва да е прекалено настойчиво. Туристите могат да се снимат, но не бива да стоят до тях в продължение на дълго време в опити да си направят перфектното селфи. Това би могло да причини стрес или болка на птиците.

Островът се намира на 15 мили северно от Венецуела, но е бивша холандска колония. Въпреки че днес е независим, все още е част от Кралство Нидерландия. Представлява малък остров с площ от 178,9 кв.км. Флагът, както и официалният му химн, са приети на 18 март 1976 г. Въпреки малката си територия, островът успява да приюти над 800 хил. туристи годишно.

View post on Instagram
 


Малобройното население, възлизащо на малко повече от 100 000 души, е уникална смесица от 40 националности и още редица етнически групи, които ревностно пазят своите традиции и култура. Тук всеки местен владее английски, холандски и испански език, както и местен креолски език.

Поради бурното минало на този остров може да се види влиянието на всяка една националност, преминала по тези земи - от архитектурата на хотелите до музиката, местното изкуство и честването на традиционните празници, включително и пищния карнавал през февруари.

View post on Instagram
 


Тук месото от игуана е местен деликатес. Престъпността е ниска и това прави острова едно от най-безопасните места, особено в Карибския басейн.

Девизът на острова е „Един щастлив остров“ и това отговаря на истината. Тук всички са лъчезарни, щастливи и спокойни. Обичат да говорят за дома си и се гордеят с него.

View post on Instagram
 

Четете още: 8 страни, които живеят в друго време