Автор
Woman.bg

Дубай – архитектура от бъдещето и най-добрият шопинг в света

Дубай е известен със своята футуристична архитектура и главозамайващ лукс.

Там е домът на най-високия небостъргач в света, най-високия хотел в света, трите най-големи изкуствени острова, създадени във формата на палмови дървета, и много други екстравагантни забележителности.

Сега имате идеалната възможност да спечелите 3-дневна екскурзия до Дубай с безплатен полет, хотел и джобни за вас и ваша приятелка, ако се включите в играта Шопинг в Дубай! на Kolektiva.bg, която тече в момента тук:


Защо точно Шопинг в Дубай? Защото според всеобщото мнение на специалисти и посетители в Дубай са най-добрите молове в света. Макар Америка да е родината на търговските центрове, Дубай е добавил от себе си това, което може най-добре – безгранично въображение в оформлението на пространствата без пестене на сили и средства.

В допълнение към изключителните атракции и наистина добрите цени на предлаганите стоки, кожените дивани, мраморните подове и прекрасните фонтани в пространствата за почивка на търговските центрове могат спокойно да се съревновават с лобито на луксозен 5-звезден хотел!

След всичко казано дотук Дубай сигурно вече е спечелил интереса ви като желана дестинация за екскурзия и шопинг, затова предлагаме на вашето внимание 5 неща, които да включите в програмата си, в случай че се озовете там.

1. Burj Al Arab – символът на Дубай


7-звездният хотел с форма на корабно платно, превърнал се в символ на града, е построен върху изкуствен остров на 280 метра от брега на Персийския залив. До самия хотел се стига по мост, минаващ над морската повърхност. Burj Al Arab е висок 321 метра, което го прави най-високия хотел света, а освен това е и единственият, който има 7 звезди.

През февруари 2005 г. професионалните тенисисти Роджър Федерер и Андре Агаси изиграха впечатляващ приятелски мач на хеликоптерната площадка на Burj Al Arab, която се намира на 211 метра височина, а събитието бе широко отразено в пресата с взимащи дъха фотографии.

2. Dubai Mall - най-големият мол в света и фантастичният открит аквариум

В най-големия мол в света, Dubai Mall, чието вътрешно пространство се равнява на 548 127 кв. метра, са разположени 1200 магазина и внушителният открит тунел-аквариум с панорамен изглед на 270 градуса - Dubai Aquarium and Underwater Zoo. Той е пълен с 10 милиона литра солена вода, в която плуват 33 000 риби и морски животни от 85 различни вида. Прозрачната му стена влиза в рекордите на Гинес като най-голям подобен панел. Аквариумът предлага на най-екстремно настроените посетители да се спуснат с клетка във водата, за да се доближат максимално до сивите акули. Ако това ви се струва прекалено, трябва да знаете, че съществува и опция да се осъществи такова спускане без клетка!



3. Mall of the Emirates и първият закрит ски терен в средния изток


В Mall of the Emirates, вторият по големина мол в Дубай, освен на 520 магазина и отбрани кафета и ресторанти, можете да се насладите на първия покрит ски комплекс в средния изток, който се простира на 22,500 кв. метра по средата на търговския център. Ski Dubai разполага с 6000 тона сняг, 400-метрова ски шанца и 90-сантиметрова снежна покривка на пистата, а контролираната температура е -1 С. Екстравагантното изживяване се допълва от факта, че често в комплекса вали изкуствен сняг, а много от посетителите се възползват от опцията за уроци по ски и сноуборд при квалифицираните инструктори на терена. Бъдещите планове на Ski Dubai са още по-амбициозни и включват изкуствен планински зъбер, леден мост, истински полярни мечки и пингвини!


4. Dubai Gold Souk - един от най-големите пазари за злато в света


Често наричат Дубай „градът на златото” и затова не е случайно, че именно там се намира един от най-големите в света пазари за търговия на дребно със злато. Dubai Gold Souk е традиционен пазар със стотици улични сергии и магазинчета. Цените са наистина привлекателно ниски и в повечето случаи се определят на грам злато, а не според дизайна, като пазаренето е добре дошло.

Във всеки един момент на територията на пазара се намират близо 10 тона злато, а стоките, които могат да бъдат закупени, включват дамски и мъжки бижута, предмети за дома, съдове, кюлчета от бяло, жълто и дори розово злато. На пазара се предлагат и скъпоценни камъни, сребро и перли, а вечерната разходка в района на Dubai Gold Souk e наистина блестящо преживяване!

5. Burj Khalifa и At.mosphere - най-високата сграда и най-високият ресторант в света



Кулата Burj Khalifa, която се издига на 828 метра и е най-високата сграда в света, сама по себе си е най-внушителната атракция на Дубай засега. От съвсем скоро Burj Khalifa може да се похвали и с най-високия ресторант в света - At.mosphere, който се намира на 122-ия етаж на кулата или с други думи на 442 метра от повърхността на земята. Заведението обединява кафене, нощен бар и ресторант, а вечер за доброто настроение на гостите се грижи диджей. Интересът към At.mosphere е така голям, че е добре да бъдете далновидни и да направите своята резервация за посещение още преди планираната екскурзия. Кухнята на заведението предлага еклектика от европейски ястия, а гледката обещава най-доброто от небето над Дубай като на длан!