Разберете къде и кога е най-добре да отидете, за да се радвате на добро настроение и нови преживявания в Европа през есента.

Празник на светлините в Берлин


Средата на октомври в Берлин се проведе необичаен фестивал - Фестивалът на светлината.

През този период най-важните и интересни паметници в Берлин са окъпани в светлина. Не пропускайте да видите Бранденбургската врата, Александерплац, Унтер ден Линден, Берлинската катедрала, Централната гара, Замък Шарлотенбург, Резиденцията на канцлера, аквариума и много други.

Фасадите на сградите по това време са украсени с гирлянди, а вечер в парковете и по булевардите има много фойерверки и прожектори.

Шоколадовият фестивал в Италия

Шоколадовият фестивал се провежда в Перуджа от 18 до 27 октомври. Този фестивал е един от най-големите в Европа и света. Всяка година на отиват около един милион посетители на сладка почивка в Италия, а своята продукция представят около двеста италиански и чуждестранни производители.

По време на фестивала Перуджа се превръща в огромен магазин за бонбони.

Шоколад, шоколадови изделия, бонбони, шоколадчета, сладкиши, дори статуетки и предмети за дома, направени от шоколад, се продават на всяка крачка. В допълнение към празника се организират много концерти, има фойерверки и театрални представления.

Фестивалът е домакин на различни изложби, уроци по готвене, шоколадови семинари.

Четете още: 5 уникални места в България, за които не сте чували

Джаз фестивал в Барселона

От 19 октомври до 1 декември в Барселона ще се проведе международният джаз фестивал.

Festival Internacional de Jazz de Barcelona - е едно от най-важните есенни събития в Европа. За малко повече от месец успяват да го посетят около 50 000 души.

Тържествата се провеждат всеки ден на различни места в града. Организират се много безплатни представления. На фестивала взимат участие едни от най-големите джаз музиканти и оркестри в света. Също така организаторите канят талантливи и обещаващи млади изпълнители.

Четете още: Абсолютен хит: Ресторант-тоалетна

Хелоуин в Амстердам

От 25 до 31 октомври в Амстердам ще се проведе Хелоуин фестивал. По време на Хелоуин седмицата в холандската столицата ще има разнообразни костюми и маски, спектакли, концерти, шествия и представления.

Докато се разхождате из града лесно можете да се присъедините към тълпата от чудовища и зомбита, да си направите "дяволски" грим, за да посетите Хелоуин-партитата в модерните клубове или да се отправите на страшно пътуване по каналите с лодка.