Ето кога и при какви условия ще можем да ходим в Гърция отново

Въпреки започналата ваксинация, случаите на коронавирус стават все повече, което доведе до нови мерки за сигурност. Една от любимите дестинации за всички пътешественици, Гърция, вече затвори границите си, но има лъч надежда в края на тунела.

Очаква се южната ни съседка да възстанови международния си туризъм още в средата на май, като засега обявената дата е 14-и. Новината бе съобщена от гръцкия министър на туризма Харис Теохарис вчера. Засега се разглежда и възможността за пилотно отваряне в началото на април, но за страни, които са напреднали с ваксинационния процес.

Очертава се тази година да има летен сезон в Гърция, за който Теохарис увери, че страната е напълно готова с цялостен здравен протокол. Но всичко зависи от хода на пандемията, който е изключително динамичен. Туристите ще бъдат допускани в Гърция при три условия: да бъдат ваксинирани, да представят документ за наличие на антитела или отрицателен PCR тест. Всички чужденци на територията на страната ще бъдат подлагани и на случайни бързи тестове за Ковид-19, което отменя задължителната 24-часова изолация след тестване. В случай на положителен резултат, установен в Гърция, туристът ще бъде изолиран и настанен в център, а разноските ще бъдат поети от държавата.

Четете още: Мисис Баба празнува рожден ден и развод в Доминикана