Автор
Весела Георгиева

Ето кои са най-големите грешки, които правим, когато подреждаме куфара за път

Време ви е да тръгнете на път? Избрали сте нещо интересно като дестинация и сега ще стягате багажа? Вижте кои са грешките, които повечето от нас допускат.

Използвайте списък за вещите, които трябва да вземете със себе си. Според Фил Денглър, съосновател на The Vacationer, списъкът е изключително важен, ако не искате да забравите важни за вас неща.

Сгъвате дрехите? Повечето опитни пътешественици споделят, че спокойно можете да вземете дрехите в куфара без да ги сгъвате. Разбира се, това не означава, че трябва да ги нахвърляте. Вместо да ги сгъвате старателно, можете да ги навиете, а навитите да подредите с помощта на ластичета или ленти. Така ще спестите място.

Повече багаж означава повече килограми, как да го избегнете? Преди да затворите финално куфара, задължително го претеглете. Така ще избегнете излишни допълнителни такси. Опаковайте само неща, които настина са ви важни и знаете, че ще ги използвате. Например, не вземайте пет чифта обувки.

Задължително си вземете чанта за мръсните дрехи. Да, много е неприятно да смесите мръсни с чисти дрехи. Затова задължително си вземете специална чанта за мръсни дрехи и бельо.

Имате ли нужда от всичко, което сте натрупали до куфара? Със сигурност не. Тогава? Направете така, че изберете само нещата, които са ви важни. Няма да облечете и половината от това, което сте взели. Няма да използвате цялата козметика, нито всички обувки. Редуцирайте багажа - няма да ви тежи, няма да платите за свръхтегло и няма да имате проблеми.