Франция отваря границата за туристи с ваксина срещу COVID-19

10 юни 2021 | 17:58
873
5
Снимки: Pexels
5

От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу COVID-19, вече могат да влизат във Франция, без да показват негативен PSR тест, предаде Франс прес.

Изключение ще правят пътниците от Великобритания или САЩ, които ще трябва да представят негативен тест (PCR или за антитела), се подчертава в информацията, която за първи път бе изнесена в началото на юни от френското правителство. В "стратегията за повторно отваряне на границите" страните се разделят на категории, наречени условно "зелена, оранжева и червена".

В "зелената" попадат страните от европейската икономическа зона, в това число България, както и Австралия, Израел, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Япония. Пътниците от тях не са длъжни да посочват убедителна причина за пътуването си и само неваксинираните ще трябва да показват негативен тест, направен преди по-малко от 72 часа. За ваксинирани се смятат тези, които са получили втората си ваксина най-малко 14 дни преди датата на пътуването (4 седмици за ваксината на Джонсън и Джонсън).За пътниците от страните в "червената" категория (Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Индия, Колумбия, Коста Рика, Непал, Пакистан, Шри Ланка, Суринам, Турция, Уругвай, Чили, Южна Африка) е необходима основателна причина за влизане във Франция. Те трябва да представят негативен тест, независимо дали са ваксинирани, и след пристигането им на френска територия ще бъдат подлагани на карантина за срок от 7 до 10 дни.

За страните от "оранжевата" група, като САЩ и Великобритания, се изисква негативен тест, ако посетителят е ваксиниран. В противен случай трябва да представи основателна причина, негативен тест и подлежи на 7-дневна карантина.

Четете още: В търсене на тръпката: Страни, опасни за жени

Още по темата

Коментари

5 СС Лацио
  10 юни 2021 | 18:46 отговор
 

Sabrina - Boys (Disco of the 80's Festival, Russia, 2012)

 
4 СС Лацио
  10 юни 2021 | 18:38 отговор
 

МИЛЯНА ВЪЛЕВА - --- Че една сатанинска черна негър африка банан маймуни нигерия до 2050г. ще да надмине САЩ по население. Че нигерия се води страна от третия свят с най голям мор и глад но черните негри и африка банан нигерия сатанисти маймуни се ебът и размножават - най безтегловно.

 
 
СС Лацио
10 юни 2021 | 18:39

Като нашенските мангал черни сатана азис цигани.

3 СС Лацио
  10 юни 2021 | 18:33 отговор
 

МИЛЯНА ВЪЛЕВА - - - момиченце.

 
 
СС Лацио
10 юни 2021 | 18:35

Наши азис мангал рома цигани са по напреднали като популация спрямо румънските а представи си циганска румъния колко е по площ и население преди наша народна република вече вече почти цигания. Елементарна статистика.

2 СС Лацио
  10 юни 2021 | 18:29 отговор
 

Понякога се замислям , дали нидерландия не се намира в африка, а не европа.

 
1 СС Лацио
  10 юни 2021 | 18:26 отговор
 

МИЛЯНА ВЪЛЕВА - момиче. Знаеш ли за факта че афро африка циганска франция ще бъде на трето място и претопена от гнусни, черни сатана негър наоми кембъл и барак обама черни африка маймуни.

 
 
СС Лацио
10 юни 2021 | 18:27

Като на първо място е нидерландия, а след нея белгия.

Добави Коментар

Най-четени