Автор
Благомира Василева

Градчето с едни от най-красивите залези в Гърция

Представете си един малък традиционен гръцки град в закътан залив, който се е сгушил между покрити с дървета хълмове и невероятно синьото Йонийско море. Добавете едно оживено малко пристанище, с крайбрежна улица, пълна с таверни и малки магазини, красиви плажове по скалиста и усукана брегова ивица, някои дълги и пясъчни с шезлонги и плажни барове, други усамотени и частни. Подправете с плажове, до които можете да стигнете само с лодка и един на остров, до който можете да проходите чрез пясъчна канава. Поставете всичко това в Епирската Ривиера, разкошен регион с планини, гори, кипариси, живописни села.

Замалко да забравя и спиращите дъха залези, които, докато вечеряте, преминават от оранжево в тъмноцикламени нюанси. След всичко това ще получите Сивота.

Това е приятно малко градче в Северозападна Гърция, непосредствено срещу остров Корфу. Три необитаеми малки островчета пазят залива на Сивота, който е с формата на подкова. Там често акостират италианци със своите лодки, чиято реч гали ухото. Сивота стана доста популярна в последните години, но успя да запази своята автентичност.

Наоколо има няколко пясъчни плажа, които се намират на север и на юг от града. В самата Сивота плаж няма. А аз лично ви препоръчвам, ако сте в тази част на Гърция, да разгледате живописния курорт Парга, който е съвсем наблизо.

View post on Instagram
 

За още красиви снимки и разкази за различни дестинации, можете да ме последвате в Instagram.