Автор
Woman.bg

Гърция забрани дебели туристи да яздят магарета

Гърция забрани на затлъстелите туристи да карат магарета. Решението бе взето, след като защитници на правата на животните заявиха, че това им причинява гръбначни изкривявания и отворени рани.

След като снимки на магарета, изкачващи се по тесните стъпала на гръцкия остров Санторини, натоварени с дебели туристи, се появиха по цял свят, законодателите на Гърция обещаха да направят всичко, каквото е необходимо, за да помогнат на животните.


Гръцкото министерство публикува нов набор от регламенти относно благосъстоянието на магаретата след получаване на многобройни жалби, вследствие на медийно отразяване на проблема през юли.

В документа е записано, че магаретата, които превозват туристи в Санторини, не трябва да носят никакви товари по-тежки от 100 кг, или една пета от теглото им.

View post on Instagram
 

Този ход идва, след като активисти и защитници на животнати от острова заявиха, че все повече туристи са с наднормено тегло, поради което магаретата са принудени да носят все по-тежки товари, докато работят дълги часове, седем дни в седмицата, без подслон, почивка и вода - условия, които им нанасят сериозни здравословни травми като гръбначни наранявания и отворени рани.

Санторини е известен със своите хълмисти терени и магарета, които традиционно се използват за транспортиране на хора по известните стъпаловидни зони, до които превозните средства нямат достъп, като например в столицата Фира.

View post on Instagram
 

Четете още: Най-предпочитаният остров за почивка - Санторини