Автор
Христина Кирилова

И на Бали не е толкова хубаво: Сексът без брак тук е незаконен

Ако смятате, че да живееш на Бали и като цяло в Индонезия, която сама по себе си е истински земен рай, е страхотно, ще се наложи да ви изненадаме. Всъщност, на това прекрасно кътче хората спазват определени правила. Както е навсякъде по света, но когато законите засягат свободния избор по отношение на интимните контакти, работата загрубява.

От вторник насам извънбрачният секс в Индонезия вече е незаконен. Предложението е прието от парламента и безразборните интимни отношения са криминализирани. И този закон не важи само за местното население, но и за чужденците, както и за туристите. Добрата новина е, че все още наказателният кодекс не е влязъл в сила, но предстои да се случи в рамките на една година.

Засега знаем, че извънбрачният секс в Индонезия ще се наказва с една година затвор, а извънбрачното съжителство - с шест месеца лишаване от свобода. Но преди да бъдеш наказан за подобно деяние, ще са нужни доказателства - полицейски доклади, подадени от съпруг, родители или деца. В този ред на мисли и на контрацепцията няма да се гледа с добро око.

Абортът в Индонезия също е криминализиран, но с изключение на случаите, свързани с жени с животозастрашаващи медицински проблеми или когато бременността е настъпила след изнасилване.

Четете още: Астрофизик предсказа бъдещето: Човечеството ще изчезне до век