Автор
Woman.bg

Идеи за бюджетни празнични пътешествия през зимата

Календарът и температурите навън ни напомнят, че отново настъпи онова време в годината, в което трябва да забавим ежедневното темпо и да се отдадем на топли емоции и отпускащи преживявания. За някои празничната отпуска означава мързеливи дни с топло одеяло, прекарани в уюта на дома и време за най-близките ни хора. За други обаче, тя е равносилна на подходящ момент, в който да съберат любовта към пътешествията в куфара и да се впуснат в нови приключения към желани дестинации.

Поради притеснения за семейния бюджет, които будят съмнение дали да изберем почивка зад граница, решихме да ви предложим няколко добри идеи за пътуване с ограничен бюджет, но с гарантирано добри спомени. И за да останем винаги свързани с нашите близки, споделяме някои ценни роуминг съвети от А1, които трябва да знаем, когато ни делят граници по време на празници. Всеки потребител може да активира роуминг услугите по всяко време чрез приложението Моят А1 или неговата уеб версия на A1.bg.

1. Залцбург, Австрия

Австрия е сред най-популярните европейски дестинации през зимните месеци благодарение на красивата си архитектура, култура и неподражаем коледен дух, който се носи от базарите и пищно украсените улици. Основна заслуга имат и едни от най-добрите алпийски ски курорти, които превръщат страната в предпочитан избор за любителите на зимните спортове. Ако вече сте посещавали столицата Виена, предлагаме ви една алтернативна дестинация - град Залцбург, която обещава да ви разкрие своята приказна история. Старият град на Залцбург е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство, а всяко първо пътуване дотам задължително включва посещение на къщата, в която е роден и творил великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Важно е да отбележим, че може да откриете в пъти по-евтино настаняване на 30 минути от центъра на града, което със сигурност ще се хареса на вашия портфейл.

И за да не пропуснете да споделите австрийските си преживявания с всички, можете да се възползвате от своя мобилен план, който ви осигурява определени възможности за общуване в роуминг, благодарение на политиката за справедливо ползване на ЕС. Включените минути и мегабайти се определят спрямо националните условия и е добре да проверите с колко минути и мегабайти разполагате в роуминг в ЕС. В случай че те не са достатъчни, винаги можете да активирате роуминг план Roaming Revolution в Зона 1от А1, който ви дава неограничени минути и 500 МВ на максимална скорост само срещу 0,99 лева на ден. Докато сте в Австрия, ще можете да ползвате и услугата VoLTEроуминг, ако вашият смартфон я поддържа, което ще ви осигури разговори с кристално качество по 4G или 5G мрежа.

2. Белград, Сърбия

Кратко пътешествие до съседна Сърбия е винаги добра и бюджетна идея за всеки любител на сръбската кухня, която винаги свързваме с три думи: вкусно, изобилно и достъпно. Много българи избират столицата Белград, в която да прекарат празничните вечери на богати трапези – особено ако говорим за новогодишната нощ , обилно полети с музика, питиета и весели моменти. След като нахраниш тялото, може да нахраниш и душата си. В Белград има от всичко за всеки вкус - красивите пешеходни улици като „Кнез Михайлова“ и легендарната крепост „Калемегдан“ са задължителни, но не пропускайте да разгледате графитите по фасадите на сградите. Има и още нещо хубаво – общуването в Сърбия вече не струва скъпо с роуминг предложенията на А1. Само срещу дневна такса о 4,99 лева ще получите 500МВ мобилен интернет на максимална скорост и неограничени минути, за да споделяте своите емоции от западната ни съседка.

3. Будва, Черна гора

Въпреки че град Будва е по-често посещавана дестинация през летните месеци заради разположението си на адриатическото крайбрежие в Черна гора, все пак си остава добра идея и през по-студените месеци. Особено за тези от вас, които предпочитат да избягат от големите тълпи туристи и да се насладят пълноценно на богатата история и красивата архитектура на града. Черногорците празнуват края на годината доста пищно и развлеченията на площада достигат своя пик на 31 декември. Ако сте любители на зимните спортове, може да комбинирате пътешествието до град Будва със ски ваканция в някои от популярните зимни курорти като Жабляк. И за да сте сигурни, че сте добре свързани с близки и приятели, планът А1 Roaming Revolution за Зона 2 предлага отлични роуминг условия в Черна гора – 500МВ на максимална скорост и 0,59 лева на минута срещу 9,99 лева на ден.

4. Куско, Перу

Град Куско е още едно съкровище, включено в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, което се нарежда сред дестинациите, които задължително трябва да посетите. Самолетният билет от България до Перу е голямо перо в бюджета, но инвестицията си струва всеки лев, след като се докоснете до магията на историческата столица на Перу. Куско е разположен на над 3300 метра надморска височина и съветваме да предвидите поне 48 часа престой за аклиматизация, преди да се отправите към най-величествените места в околността - древния град на инките „Мачу Пикчу“, „Планината на седемте цвята“ или приказното езеро „Хумантай“. Няма как да пропуснем и празненствата за Нова година в централната част на града, а перуанската традиция повелява да обиколим площада 12 пъти за късмет, по един за всеки месец от годината. За да получите хубави и искрени пожелания, и да предадете своите на вашите близки по света, може да се възползвате от роуминг плана А1 Roaming Revolution в Зона 4. Веднъж активиран през Моят А1, той ще си осигури 500МВ мобилен интернет и 1,99 лева на минути срещу дневна такса от 19,99 лева.

(платено съобщение)