Автор
Веселина Петрова

Идея назаем: Почивка в Приморско - идеалното местенце за романтика и семейна ваканция

Лятото най-сетне е тук. Горещо и страстно. А единствената мисъл, която ни вълнува, е морето. Мечтаем да се потопим в него и да забравим за всичко и всички. Ако все още не сте решили в коя посока да поемете, ние имаме страхотно предложение.

Посоката е Приморско. Красиво, романтично, едновременно спокойно, но и предлагащо достатъчно варианти за забавления. Съхранило чара на българското, надградило го с добре поддържани малки семейни хотелчета, запазило много от забележителностите, които си струва да бъдат видени.

Да, защото освен красив плаж и природа, тук всъщност ще намерите и няколко много интересни места за разглеждане и споделяне.

Едно от тях е резерватът Ропотамо. Простира се от двете страни на река Ропотамо върху 1000 ха площ. Повярвайте, няма по-романтично преживяване от разходката по реката. Ако сте с децата, те никога няма да забравят това пътешествие. Под общото име „Ропотамо” влизат няколко по-малки резервата: „Аркутино“ – блато-лагуна с богати растителни видове, „Змийски остров“ – известен с кактусите си и змиите, „Морски пелин“ – по името на билката морски пелин, която вирее тук и се използва във фармацията, и „Водни лилии“ – обхваща своеобразна лилиева градина в старото речно корито. Невероятно красиви места, които биха вдъхновили всеки почитател на природата.


Друго не по-малко интересно местенце, наситено с особена енергия, е Беглик таш. Тракийското светилище-обсерватория, открито през 2003 г. Това е най-старото намерено тракийско мегалитно светилище по нашето Черноморие и Югоизточна Тракия. Представлява огромен кръг от камъни, положени върху скална повърхност. Тук траките са носили дарове на своите богове. Светилището се свързва с култа към Богинята-майка, плодородието, орфическото посвещение и обезсмъртяването на Хероя. Тук човек може да провери своята праведност – според преданията, ако се промушите през тесния скален процеп, значи можете да спите спокойно.


Разбира се, романтиката ви е гарантирана. Особено надвечер, край брега, когато слънцето слиза надолу. Ще намерите китни кръчми, в които да опитате от местните рибни специалитети. Ще си направите най-вдъхновяващите селфита на фона на спокойното море. Да, морето носи щастие. И любов.

А ако се чудите къде да отседнете, ние ви предлагаме ето този семеен хотел, който няма да ви разочарова.

Семеен хотел „Марта”, който е разположен в близост до северния плаж, ще ви изненада с приятната гледка към Негово величество морето, с поддържаните си, удобни стаи и обслужването. Цените са повече от нормални за сезона, а локацията е наистина добра.

Идеалното място за идеалната почивка – спокойна, романтична, изпъстрена с приятни преживявания и хубави спомени. Спомени, които ще ви напомнят за красивите изгреви и залези и през зимата, ще стоплят душата ви и ще ви държат живи чак до следващото лято.