Да, може да ви звучи странно, но е факт. Има едно място на планетата, където очакват хората с положителни тестове за коронавирус с отворени обятия. За да кацнете обаче на него, ще ви е нужен положителен резултат от PCR тест, който е на поне 20 дни.

View post on Instagram
 

Архипелагът Фернандо де Нороня, близо до Бразилия, е едно от най-красивите кътчета в света. Привлича милиони туристи със своите сини води, плажове със златист пясък, делфини, плуващи спокойно край брега, костенурки...

View post on Instagram
 

Е, сега можете да му се насладите... Но само при едно условие - ако сте имали Covid-19.


„За да кацнат на острова, туристите трябва да представят положителен резултат от PCR тест, който е на поне 20 дни, или резултат от серологичен тест, показващ наличието на антитела срещу Covid”, казва Гилерме Роча, представител на регионалната власт.

По време на специалната пресконференцията Роча не обясни това решение на местните управници. Реално погледнато PCR тестът показва дали някой е носител на вируса. Серологичният тест показва дали човешкото тяло вече е развило антитела срещу него.


Фернандо де Нороня, тази невероятно красива група от 21 вулканични острова, е затворена за туристи от средата на март. Естествено, заради пандемията. На 31 юли островите бяха отворени отново. Но само за хора, чийто домове са там, както и за местни изследователи, съобщи Си Ен Ен.

View post on Instagram
 

Архипелагът е национален парк и една от най-посещаваните туристически атракции в Бразилия. Миналата година там е имало 106 000 туристи, 90% от които бразилци.