Автор
Woman.bg

Индийски фотограф улавя спиращи дъха моменти от живота на тигрите

Нитиш Мадан е индийски фотограф, чиято голяма страст е снимането на дивата природа. Животните, които попадат във фокуса на обектива му и които извикват най-голяма възхита у него обаче, са тигрите.

Мадан е професионалист, дълбоко ангажиран с опазването на околната среда, и прави нужното, за да гарантира, че животните са уважавани, докато води гости на фотографски обиколки из националните паркове на Индия.

View post on Instagram
 


"Имам странна връзка с тях", споделя той. "Когато ги видя, просто не мога да откъсна очи от тях. Те излъчват сила и магнетизъм, а когато ги снимам, придават на всеки кадър удивителна красота. Те вдъхват чувство на безстрашие и величие. Как да останеш безразличен към тези удивителни създания!“

Моментите, които Нитиш улавя на лентата си, са направени в Националния парк „Рантъмбър“ в Индия. Те разкриват поведението на тигрите в естествената им среда. Всеки един от кадрите поразява с царствеността и благородството, което тези великолепни диви котки излъчват.

View post on Instagram
 

Над 10 години от живота си фотографът прекарал в очакване на идеалния момент, споделя той пред BoredPanda. Мечтата му била да заснеме тигър, разхождащ се пред живописната крепост Рантамбор. Тази реликва от 10 век е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и в неотдавнашна декемврийска сутрин, докато Мадан бил с група, той открил свежи тигрови следи, които ги довели до два млади женски екземпляра.

Разбирайки, че ще се насочат към езерото Падам, мястото на крепостта, той мигновено се възплозвал от възможността да реализира голямата си мечта. Обърнал се към водача с молбата да го заведе в тази посока. Именно там, заобиколен от зимната утринна мъгла, фотографът най-накрая получил своя шанс за зашеметяващи картини.

Докато ги наблюдавал как се бият, играят и боричкат, Мадан осъзнал, че и тигрите могат да бъдат уязвими, да имат емоции, да се радват или да тъгуват.

Четете още: Запознайте се с Аполо - най-красивият хибрид между тигър и лъв