Автор
Woman.bg

Изживейте романтиката на Тайланд като никога досега

Тайланд несъмнено е една от най-романтичните туристически дестинации в света, място, където можете да намерите 360-градусова панорамна гледка към цветни поляни и славни залези, отразени в девствени морета. Небесни сцени като тези са атракция за влюбени и туристи от цял свят, но привлекателността е много по-дълбока от това.

Освен естествената красота ще бъдете очаровани от прекрасната тайландска храна, култура и елегантно изкуство, както и от множеството интересни дейности, като скачане с парашут, гмуркане, сватбени снимки под вода, планинско катерене, ветроходство и спа процедури, които ще вдъхнат живот на връзката ви и ще направят ваканцията с любимия човек наистина запомняща се.


Ето защо е съвсем логично, че след огромния стрес по планирането на сватбата, много младоженци избират да отидат на меден месец и да изживеят почивката на мечтите си именно там. И докато сватбеният ден е по-скоро щастие и радост за роднини и приятели, то всичко в медения месец се свежда до една думичка – романтика. А кое е по-подходящо място от Тайланд, най-романтичната дестинация в Азия? Тази държава дава възможности както за супер луксозни ваканции, така и за много бюджетни такива, но винаги изпълнени с красота и прекрасни емоции.


Пътуването до „Страната на усмивките“ винаги е запомнящо се, особено ако гостувате като двойка, която търси спокойно прекарване, извън най-популярните туристически места. Несъмнено природата в Тайланд е една от най-красивите в света, а още по-хубавото е, че в последните години местните хора развиха перфектно транспортните си връзки и достъпът от хотела ви до привлекателните туристически дестинации е наистина много удобен. Без значение дали сте избрали да отседнете в шикозен плажен бутиков хотел, голям ризорт, модерно селско настаняване или съвременна къща за гости в града, пристигането до и от вашата дестинация никога не е било по-лесно.
Точно добре организираният транспорт е причината в последно време много двойки да предпочитат за своята романтична ваканция в не толкова популярни дестинации, в които ще се потопят в тишина и истинска почивка. Тайланд ни дава възможности за прекрасни изживявания край океана, но от личен опит ви казвам, че автентичните дестинации, където можете да се насладите на планини, будистки храмове и великолепни цветни поля, като от приказките, определено си заслужават.


Няма как да не сте попадали на прекрасните снимки на цветните поляни, с които е популярна Азия. Ако винаги сте мечтали да се разходите из тях и да си направите мечтани снимки, ще ви зарадвам, че точно такива местенца можете да откриете и в Тайланд. Къде? В Чианг Май например и по-конкретно в Royal Park Rajapruek, Hydrangea Field of Khun Pae Royal Project Development Center, I Love Flower Farm, Phutawan Hydrangea Farmhouse и We Flower Village.


Ако пък с половинката си сте фенове на планинските пейзажи, Тайланд предлага и доста възможности за такива екскурзии. Най-красивите места, които да включите в списъка си са Ngon Nak Viewpoint в Краби, Wachirathan Waterfall Doi Inthanon National Park в Чианг Май, Thi Lo Su Waterfall в Так, Phu Kradueng, Pai в Mae Hong Son, Doi Mon Jong в Чианг Май, Lam Klong Ngu National Park и Lam Kling Ngu National Park в Kanchanaburi.


Тайланд крие и доста океански тайни, които притежават прекрасни плажове, изумрудени води и спокойствие, подходящи за тези от вас, които просто искат да се излежават на плажа. Тук трябва да отбележа Koh Lipe, Koh Tao, Mo Koh Surin Island, Bangtao Beach в Пукет, Koh Maiton, Koh Kood, Koh Mak, Koh Wua Ta Lap, Mu Koh Phetra National Park, Koh Libong, Koh Muk, Tham Morakot и Koh Kradan.


Тайлнад никога не е бил по-добре подготвен за домакин за една перфектна сватба, ако сте от тези, които мечтаят да се венчаят в чужбина. Множеството зашеметяващи места, опитните организатори и професионалните фотографи, определно ще допринесат за вашата бленувана сватба в традиционен или неподражаем тайландски стил.

В Тайланад има дестинации и предложения за всякакви вкусове, така че търсете ги добре, а ако ви интересуват още травъл статии, посетете блога ми Spring Lady by Blagomira Vasileva

Снимки: ТАТ