Кафене в Италия забрани разговорите за коронавирус и карантина

В малък бар в покрайнините на Рим мениджърът Кристина Матиоли се надява да даде на гостите глътка въздух от пандемията, докато се наслаждават на ароматното си кафе. За целта находчивата дама е написала следното послание с големи букви, поставено зад плота: "Строго е забранено да се говори за коронавирус и карантина!", съобщава РТС.

„Говорим за едно и също нещо от месеци, поне да пием кафе на спокойствие“, споделя Матиоли, управител на „Filling Bar“. Италия бе първата европейска държава, първата най-тежко засегната от коронавируса. В резултат на това тя бе принудена да изтърпи по-продължителна карантина и блокада в сравнение с останалите страни.

След отпадането на строгите мерки в края на пролетта, тази година, животът на Ботуша успя някак да се върне към предишното си темпо. След това обаче държавата отново бе затворена. Всичките тези резки промени в начина на живот на Италия провокира Кристина да посреща клиентите си с думи, чиято цел е да покаже на гостите, че тук е място за отдих и приказки за душата. "Не става въпрос за отричане или неразбиране на трудностите, през които преминава светът, а само за почивка", уточнява Кристина. Повечето посетители на бара приветстват посланието на управителя и посочват, че нейната идея е чудесен отговор на натиска на епидемията.

„Писна ни да говорим за коронавирус, вече не можем да го понасяме, където и да отидем, говорим само за короната. Искам да говоря с компанията за нещо друго: за времето или известните личности“, признава редовен посетител на кафенето. "Гостите са натоварени с тази тема дори в кафенето, те трябва непрекъснато да дезинфекцират ръцете си и да свалят маските си само когато ядат и пият", добавя още той пред изданието.

Според наложената мярка на правителството кафенето е задължено да затвори в 18 часа. Затова, за да привлече вниманието на хората, Кристина поставя още един атрактивен надпис, предлагащ на посетителите идеи за разговор, свързани с теми от историята и културата. „Браво, Кристина знае какво е необходимо днес“, приветства инициативата ѝ фризьора Маурицио - един от редовните клиенти на заведението. Впечатлени от идейния подход за привличане на клиенти, собствениците на кафене в Трентино се обърнали към Кристина с разрешение и те да използват същия прийом, разказва още креативната Матиоли.



Четете още: Изповедта на един столичен лекар: Здравната система съвсем скоро ще се срине!