Автор
Антония Михайлова

Колоритните племена на далечен Виетнам в един въздействащ фотопроект (СНИМКИ)

Рехан е известен френски фотограф, който прекарва 7 години в проучване на 54 етнически групи във Виетнам. Някои от тях наброяват едва около 300 души, а други – един милион. Художникът вече е посетил и се е запознал отблизо с традициите и обичаите на 49 от тях.

Заинтригуван от многообразието и цветовете върху носиите, както и от неподражаемото обаяние, изписано върху лицата на представителите от всяко едно от племената, Рехан отваря собствена фотоизложба под надслов „Цветовете на Азия“ в Музея на изкуствата и наследството в Хой Ан (Централен Виетнам).

В него всеки посетител може да се наслади на пищното великолепие на непознатия Виетнам, въплътено в над 140 от най-добрите фотографии на Рехан. Всяка снимка има своя история, за която може да се научи от книгата му „Vietnam Mosaic of Contrast“, която се предлага в две части в книжарницата на музея.

В музея също така са изложени над 30 автентични традиционни костюма и безценни артефакти. Има и исторически сведения, преведени на френски, английски и виетнамски, разказващи за миналото на тази древна и загадъчна земя.

Самата сграда се намира в спокойна част на града, далеч от шума и суетата, известна като Стария френски квартал.

Четете още: Изчезващото великолепие на Сибир в един трогателен фотопроект (СНИМКИ)