Автор
Веселина Петрова

Красиви гледки и нова любов в... Алпите

О, да! Няма нищо по-вълнуващо в началото на новата година от горещо спускане в нощта. С любим човек. Какво ще кажете?

Според статистиката, алпийските ски курорти предлагат не само добри условия за спорт, но и много романтика, както и възможност за приятни запознанства. Ако се интересувате от всичко това, стягайте багажа. И се насладете на тези малки зимни бижута, намиращи се във Франция, Италия, Австрия и Швейцария, които предлагат куп забавления, които не трябва да пропускате!

Очарователните малки селца посрещат своите гости изключително дружелюбно. Освен че предлагат идеални условия за каране на ски и сноуборд, курортите тук ще ви зарадват още с възможността да усетите вкуса на месната кухня – чудно фондю сред снежната красота на планината, да се насладите на снежно шоу, да яздите кон, да се състезавате с шейни, да играете тенис, да летите с парапланер – гледката от високо е наистина невероятна!

View post on Instagram
 



Вино и овце...
Курортът Вал Сеналес се намира в местността Алто Адидже, Италия. Можете да карате ски, да пиете бира, да се печете на слънце, докато четете някоя нова книга. И не се изненадвайте, ако пред вас се покаже стадо овце, те са честа гледка тук. Насладете се на красотата на Алпите вечер, докато отпивате от чашата си с греяно вино пред камината.

Ски спускания и бурен нощен живот
Курортът Тин, Югоизточна Франция, предлага комбинация от завидна снежна покривка и разнообразие от впечатляващи терени. Надморската му височина варира между 1,440 и 3,747м. Разполага със 129 писти с обща дължина 300 км, крос кънтри трасета с дължина 40 км и 97 лифта, които ги обслужват. В Тин се намира и ледникът Гранд Мот. Освен ски и сноуборд се практикува спускане с шейна, ледено катерене, ледено гмуркане. Мястото предлага бурен нощен живот под формата на ресторанти, барове и дискотеки.

View post on Instagram
 



Вкусни тиролски специалитети и лесни писти

Ледникът над тиролската долина Каунертал (Австрия) е един от най-големите по площ в Австрийските Алпи. Курортът предлага на своите гости 14.8 км писти с ниска трудност, 4.3 км писти със средна трудност, 2.7 км писти с висока трудност (за най-напредналите), 5 ски влека, 2 седалкови и един кабинков лифт. Цените са нормални, дори в заведенията. По улиците се разхождат зайци. Ресторантчетата предлагат вкусни тиролски ястия и вино или бира.


В царството на снега
Така е известен сред туристите курортът Щубайтал, Австрия. Тук можете да се пързаляте, спускате по пистите, да яздите, да посетите атракциона Stubai Zoo. Фулпес е едно от най-романтичните местенца в долината, намиращо се на 18 км от Инсбрук. И най-слънчевото. Курортът е подходящ и за семейства, включително такива с малки деца. При ясно време гледката към Алпите е страхотна. Ресторантите и заведенията не са никак малко, но за по-претенциозните е препоръчително да се разходят до Инсбрук.