Падате си по хубавите филми и интересните пътешествия?

Защо тогава не отидете следващия път там, където е сниман любимият ви филм – така ще видите всичко с очите си и ще усетите атмосферата с всичките си сетива...



Феновете на младия Леонардо Ди Каприо, които са гледали безумно красивия филм „Плажът“ над три пъти, заслужават да видят цялата тази красота на живо. За целта трябва да отидат в Тайланд, на островите Пхи Пхи.

Плажовете там са наистина уникални, с чисти лазурни води, многобройни риби и фантастични скални образувания. Поради големия наплив от туристи островите Пхи Пхи трудно могат да бъдат наречени „девствени“, но са все така прекрасни.



„Кръстникът“ на Франсис Форд Копола е филм, намерил своето място в съкровищницата на световното кино. И въпреки че по-голямата част от действието се развива в Ню Йорк, корените на сюжета трябва да потърсите в Сицилия.

Тъй като по време на заснемане на филма истинската родина на фамилия Корлеоне вече е изглеждала твърде модернистично, снимките са се провеждали в градчето Савока (Savoca). Там ще намерите и бара Vitelli, където пият героите от филма, както и църквата, където се женят. Тесните лъкатушещи улички, успокояващата тишина, каменните стени, покритите с лозови филизи тераси и суровите погледи на местните мъже ще ви предадат търсената атмосфера – място, където силният пол пази своите ценности дори с цената на живота си... или живота на някой друг.




„Беднякът милионер“ е толкова реалистичен филм, що се отнася до представянето на проблемите на бедните и гетата, че хората с по-слаби нерви могат дори да се разплачат. За да видите всичко това на живо, заповядайте в Индия и по-точно в Мумбай.

След излизането на филма на големия екран броят туристи, желаещи да видят това кътче от планетата и да усетят мириса му (който в киното не се усеща...), се увеличи доста. А вече посетилите Мумбай казват, че сега гледат по нов начин на живота, оценят го по-пълно и се радват на всеки един нов ден. За съжаление не е препоръчително да се бутате там без охрана или най-малкото без опитен гид – иначе може и да не се върнете.

Очаквайте продължение