Мексико очарова с красиви плажове, забележителности и вкусна храна

В нощта на 15 срещу 16 септември Мексико празнува своята независимост. Тази година обаче, заради пандемията от коронавирус, честванията промениха своя ход.

Денят на независимостта е един от най-обичаните празници в Мексико. Освен Национален празник, за мексиканците той е лично преживяване, семейно тържество, повод за всенародна радост и веселие. За първи път тази година грандиозните чествания, както в големите градове, така и в най-отдалечените краища на страната са белязани от пандемията. Федералното правителство и това, на Мексико Сити ще отбележат 210 години независимост на практика, без присъствие в Историческия център през нощта на „Грито де Долорес“ ("Викът на Долорес") . А днес няма да има и военен парад в утрешния ден, писа БГНЕС.



Мексико или Съединени мексикански щати предлага на света невероятна смесица от лукс и натурална прелест. Красивите пейзажи тук са нещо обичайно. А забележителностите спират дъха на всеки, който е дошъл да се запознае с тях.

Страната на кактусите примамва с някои от най-красивите курорти в света като Акапулко, Пуерто Ваярта, Канкун и Кабо Сан Лукас. Пясък, чиста вода, красива флора и фауна са само част от бонусите.

Сигурно знаете, че най-голямата пирамида в света се намира в Мексико. Или по-точно в областта Пуебла. Нейната площ е два пъти по-голяма от тази на Великата пирамида в Гиза.

Една от най-популярните туристически дестинации в Мексико пък е древният град на маите Чичен Ица, който всяка година привлича над 1 милион туристи от цял свят.



Ако сте фенове на приключенията на агент 007, със сигурност вече познавате някои от забележителностите на столицата Мексико Сити. Една от водещите сцени и някои от най-големите каскади във филма за Джеймс Бонд - „Спектър“, са снимани именно в Мексико Сити, по време на един от най-големите празници „Денят на мъртвите“.

И няма как да сте били в Мексико и да не сте опитали от невероятната тортиля. Или да не сте "ударили" поне една мексиканска текила. Вкусната мексиканска кухня е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Един от най-популярните видове салати „Цезар“ всъщност няма нищо общо с римската титла, а е наречена на откривателя си – мексиканец на име Сезар. А всички киносалони по света трябва да благодарят на мексиканците за пуканките, които предлагат. Първите хора, които са произвеждали царевица, са населявали Мексико преди около 9 000 години...