Автор
Woman.bg

Най-добрите градове за луд студентски живот

Всички имаме поне по един приятел, живеещ в друг европейски град, или пък такъв, който е студент и е заминал по програмата за обмен "Еразъм". Изживяването може да промени изцяло живота ви, светогледа и усещанията ви за това как трябва да се живее. Разбира се, ако попаднете на правилното място!

И така, празникът на студентите - 8-ми декември, наближава, ето защо днес обръщаме внимание на настоящите и бъдещи студенти като им даваме няколко съвета.

Близките до нас градове, които си заслужава да посетите - част II

Английският блог за пътешествия goeuro.co.uk ни предоставя своята класация от приятни градчета, където лудият студентски живот ви е гарантиран. Купони до зори, непредвидени срещи и нови приятели ви очакват на тези сипмпатични места!

Амстердам, Холандия

В Амстердам определено ви е гарантирана пълна свобода, включваща разнообразен нощен живот, интернационална среда и топло посрещане от местните. Всеки от университетите в града предлага общежитие, ето защо бюджетът, който ще ви е нужден за живот в Амстердам на месец, би могъл да се сведе до около 700 евро.

Монпелие, Франция

Монпелие предлага на посетителите си редица културни събития, особено през лятото. Бихте могли да посетите едни от най-красивите места на планетата, които са в близост до този град - например, Ница, Северна Италия или Барселона. Разходите ви за месец биха могли да не надвишават 900 евро, което е напълно приемливо за държава като Франция.

Хайделберг, Германия

Недокоснат от пораженията на Втората световна война, този град пази типичния бароков германски стил. Разположен от двете страни на река, между планини и хълмове, той притежава уникален чар. Животът в него също не е толкова скъп, като бихте могли да изкарате с около 750 евро на месец, ако живеете на общежитие на някой от университетите.

5 европейски града, които да посетите през зимата

Прага, Чехия

Всеки, който е бил там, изказва само едно единствено мнение - именно там се чустваш като в приказка. Живописна култура, нощни заведения, музеи и прекрасни ресторанти ви очакват зад всеки ъгъл, но ходили вече студенти там съветват да избягвате най-известните туристически места, ако имате ограничен бюджет. Общежитията на най-големия чешки университет предлагат стаи с наеми от 100 до 300 евро на месец - доста ниски за европейска държава от ранга на Чехия.

Кордоба, Испания

Този град събира в себе си типичния испански дух - с многобройните улични музиканти и танцьори на фламенко. Невероятна храна, усмихнати хора и топъл климат - какво му трябва повече на един студент? Университетите в Кордоба предлагат стаи под наем, като дори в някои от общежитията има осигурен басейн! Черешката на тортата идва от факта, че месечният ви разход в този град може да бъде само между 400 и 600 евро.


goeuro.co.uk, R∂lf Κλενγελ, Christopher Woo, Edward Dalmulder, Flickr: Wolfgang Staudt, Flickr: Africa Mayi Reyes,

Последно от woman.bg