Автор
Woman.bg

Най-добрите места за романтична почивка на море: Мадейра

Подготвили сме ви цели шест предложения за ромамантична почивка на море.

Първото е разкошният курорт Мадейра:

Мадейра – Крищиану Роналдо, планини и крепости

Едно време в Европа е имало само два известни морски курорта – френската Ривиера и португалската Мадейра. Точно тук, на малкия покрит с растителност остров в Атлантическия океан, са идвали на почивка членовете на кралските семейства, известните писатели, политическите дейци и други „големи риби“. Почивката на Мадейра може да се сравни с такава на Канарите – мързелив живот и колониална архитектура, с витаещ наоколо колумбов дух и жажда за дълечни пътешествия. Само че островът е много по-зелен от Канарските острови. И тук няма нужда да се притеснявате от жегите – Адриатическият океан никога не се нагрява до температурата на египетски чай – максималната топлина е 20-22 градуса по Целзий.

Плажовете на Мадейра най-често са покрити със ситен чакъл, водата е изумрудно-прозрачна, а горите – гъсти и буйни. Перли в короната на острова са средновековните крепости и църкви, живописните селца, огромните природни резервати с екзотична растителност, както и... известният любовчия Крищиану Роналдо, който се е родил и е израснал на Мадейра.

Тук можете да си направите обиколка с яхта, да влезете във вулканични пещери, да яздите кон и да дегустирате португалски вина в местните ресторанти. Препоръчваме острова и на любителите на рибните ястия и морските дарове – готвачите тук знаят над 200 рецепти за приготвяне на треска, а сочният ви котлет от риба тон ще бъде готов само половин час след хващането на самата риба в морето.



Перли в короната на острова са средновековните крепости и църкви, живописните селца и огромните природни резервати с екзотична растителност.