Автор
Весела Георгиева

Най-големият круизен кораб в света предлага тематични барове и СПА

Wonder of the Seas действително е уникално красиво и луксозно водоплавателно чудо, което вече е обявено за най-скъпият круизен кораб в света. Първият му рейс трябва да се случи на 4 март тази година, когато ще стигне от Флорида до Карибите.

View post on Instagram
 

Корабът е дълъг цели 362 м, има 18 палуби и екипаж от 2300 души. Общият му капацитет е 6990 пътници, които ще се насладят на неща като бар с изглед на една от палубите, няколко басейна, амфитеатър, детски аквапарк. Дори е разделен на квартали!

За възрастните пътници има зала с аркадни игри, тематични барове и ресторанти за мексиканска храна и напитки, магазини, стена за скално катерене. И 20 хил. зелени растения и дървета.

Wonder of the Seas трябваше да бъде представен още през 2021 г., но както много други бизнес начинания, така и това е забавено от пандемията.

View post on Instagram
 


В зависимост от класа каюта, която пътниците са наели, има и разнообразни екстри като безплатен минибар, луксозна козметика в банята, частни ресторанти и палуби и безплатни услуги като пране и гладене.

View post on Instagram
 

Нощувката започва от 650 евро. В тази сума е включена обикновена вътрешна каюта и почти никакви екстри. Цената скача до 3100 долара, ако става въпрос за някои от апартаментите.

Освен това фирмата изисква всеки пътник над 12 години да е напълно ваксиниран, а децата над две години трябва да носят маски в закритите пространства.