Романтика, вълшебни преживявания, приказни гледки. Това обикновено включват представите за една сватбена дестинация.

За много двойки сватбеното пътешествие означава място, където двамата да се насладят на усамотение, да бъдат сами, но не чак толкова, че да не могат с едно вдигане на телефона да си поръчат шампанско или кошница с рози например.

Ще ви представим някои от най-луксозните дестинации за сватбени турове.

Остров Некер (Вирджински острови)

е едно прекрасно място за младоженци. Гостите могат да отседнат в разполагащия с осем стаи Great House или в една от петте по-малки къщички. Целият остров може да бъде резервиран за $47 000 дневно при минимален престой от пет дни.

На двойките се предлага нетрадиционна сватбена церемония на морския бряг или пък тържество в основния лаундж. В пакета са включени масаж за двама, възможност за водни спортове, уроци по тенис, всички храни и напитки, както и трансфер с кораб от летището.



Turtle Island (Фиджи)

е друго привлекателно място за младоженците. Екзотичната тропическа растителност, прекрасният плаж и магнетичният залез са отлична декорация за сватбената церемония на брега на Синята лагуна. Те могат да бъдат облечени в традиционни за остров Фиджи сватбени роби, направени специално за тях, и окичени с гирлянди от цветя. Като подарък получават албум със сватбени снимки и DVD. Пакетът включва също издаване на брачно свидетелство, служба, хор, традиционна носия, шампанско, сватбена торта и др. детайли, свързани с церемонията.

Замъкът "Ашфорд"

в Ирландия също намира място в нашият списък на най-привлекателните дестинации. Този 700-годишен замък, разположен сред парк, заемащ площ 1416 дка, предлага луксозно настаняване и възможност за усамотение. Сватбеното тържество може да се проведе в малката зала Connaught Room, ако броят на гостите не надвишава 40, или в трапезарията на Джордж V с капацитет до 160 души. Мястото е достъпно само ако се запазят всичките 83 стаи, чиято цена варира от 232 до 1130 евро за нощувка.

One & Only Reethi Rah Resort, Mалдиви

Хотелският комплекс е разположен на остров с площ над 400 дка. Арендата на целия остров струва $1.2 милиона долара за три дни. В 130-те вили, всички с изглед към морето, могат да отседнат над 200 гости. Сватбеният пакет включва традиционната торта, вечеря на свещи със специално меню и отделна вила за младоженците, както и DJ.

Chateau de Vaux le Vicomte, Франция

Оазис за младоженци наричат този замък, разположен на площ 400 дка и създаден от архитекта на Версай Андре льо Нотр. Големият салон събира 400 гости за сватбена вечеря и 800 за коктейл. Сватбата в това изключително място струва 39 205 евро на вечер, като в цената не е включен кетърингът. Замъкът не предлага нощувки, но Париж е само на 34 км, така че настаняването не е проблем.



The Rome Cavalieri Hilton, Рим


Този петзвезден хотел предлага сватбен пакет на стойност $1 милион, в който са включени бижутерия на Фабио Салини, спално бельо с монограм, сватбена торта, приготвена от шефа на единствения в Рим ресторант с три звезди "Мишлен" Хайнц Бек. Освен това на младоженците се предоставят четири нощувки в пентхаус с размер около 500 кв.м.



Musha Cay, Бахамски острови

Musha Cay включва общо четири карибски острова. Срещу $43 150 двойката младоженци заедно с 24 гости ще бъдат доставени с хеликоптер на главния остров, на който са разположени пет големи вили. В пакетната цена са включени настаняване, храна и спортни занимания като водни ски. Джаз бeндът, който е на разположение по време на цялото пребиваване, фойерверки и масаж се заплащат допълнително.



Остров Гуана, Британски Вирджински острови

В зависимост от броя на гостите цената на пакета варира между $136 500 и $185 500 седмично. Максималният брой гости, които могат да бъдат настанени на острова, е 32. В сравнение с тази сума цената от $1850, която се плаща допълнително за церемонията, не изглежда висока. Срещу нея гостите получават изключително обслужване, координатор, който се грижи за всички детайли, свързани със сватбеното тържество, брачно свидетелство, торта и цветя. Таксата включва още три стандартни хранения на ден.

Ако искате да си подарите едно незабравимо сватбено пътешествие, можете да си го осигурите чрез участие в в конкурса „Нашата романтична история!" , организиран от blizoo и TLC. Голямата награда в него е пътуване до Пунта Кана в Доминиканската република

Повече за него можете да научите тук