Романтичните чувства са прекрасна емоционална наслада, достъпна за всеки човек на Земята. За някои романтиката се изразява с букет рози, за други – с уикенд в планински заслон, а за трети - с вярност до гроб.

В зависимост от типа култура на романтичните отношения им се обръща повече или по-малко внимание. В тази статия ще ви представим нациите, които знаят за романтиката повече от останалите.


Индийци

Спомнете си само един от основните символи на Индия – Тадж Махал. Индийците явно поставят любовта над всички други обстоятелства в живота си. Този паметник на безкрайната любов, продължаваща и след смъртта, напомня на местните, че трябва да обичат веднага, тук и сега – защото животът е кратък. В Индия любовта е и неизчерпаем източник на вдъхновение, което е очевидно и в индийското кино.


Ирландци

Ирландските мъже и жени винаги изглеждат добре, държат се крайно внимателно един към друг и не позволяват на никого да им се меси в отношенията. Наследниците на северните морски народи ценят здравото семейство – процентът на разводите тук е един от най-ниските в света.

Шведи

Шведите са доста отракани както в плътските забави, така и в предшестващите ги романтични ухажвания. Впрочем, влечението на шведите един към друг е обяснимо – високите руси мъже и синеоките северни красавици просто не могат да се противят на инстинктите си.

Руснаци

Да обичаш „в руски стил“ означава да се посветиш без остатък на това чувство, избухнало като пламенен пожар. Романтиката в Русия винаги е нещо повече от краткотрайните увлечения на южните народи. Руснаците са готови да пожертват живота си за любовта и го демонстрират вече от дълги векове.


Ливанци

Ливанците се отличават от останалите народи от арабския свят не само със знойната си външност и огромните си очи, но и с отношението си към любовта. В Ливан романтиката се цени високо, както и красивите ухажвания – толкова красиви, че целият свят да завиди.

Аржентинци

Аржентинците са много страстни и романтични натури. Тази типична латиноамериканска нация поставя любовта дори над страстта си към футбола. Аржентинците предпочитат да изразяват чувствата си с танци и безумни постъпки – например купуване на хиляди червени рози или признание в любов на световното футболно първенство.



Испанци

Испанците имат репутация на много добри любовници. Те са чаровни и страстни, знаят какво е романтика и за тях няма тайни в изкуството на прелъстяването.

Бразилци

Бразилците също попадат в списъка ни благодарение на романтичната си натура. Те не свенят да проявят чувствата си и изразяват емоциите си в трастните си танци.

Французи

Французите са се прочули като романтици в цял свят. Те са научили планетата на езика на любовта и са несъмнени експерти в прелъстяването. Французите обичат да изразяват любовта чрез изкуството си, което е дало на света огромно културно наследство.

Италианци

Самата дума „романтика“ идва от корена „Рома“, тоест Рим. Италианците винаги са се смятали за най-романтичната нация на света. Като средства за прелъстяване използват прекрасната си природа, богатата си история, вкусната си кухня и музикалния си език. За това е говорил и Рамблер.