Автор
Woman.bg

Най-предпочитаният остров за почивка - Санторини

Санторини е прочут по цял свят като един от най-впечатляващите острови, а разпалените пътешественици отдавна са го признали като спираща дъха дестинация, която си заслужава да бъде посетена поне веднъж.

Официалното име на острова е Тира, макар средновековното име – изопачено от Санта Ирини, останало от италианците – да е далеч по-широко използвано.

Независимо под какво име, това прелестно място е обречено да фигурира във всеки пътеводител за круизи.

Вулканичният остров в Егейско море предлага не само прекрасна природа, но и несравнима романтика.

През последните няколко години това е една от най-популярните островни дестинации благодарение на красивата си природа, уникалната архитектура и красивите залези.

Санторини се отличава с един от най-необичайните егейски пейзажи. На него има интензивна вулканична дейност (два димящи конуса в потъналата 10 км широка калдера), изказват се и предположения, че Санторини е това, което е останало от митичната Атлантида.

Главният град Фира е разположен в средата на острова. Насреща е гледката към Вулкана, както го наричат. Макар да е изригнал преди 3500 години продължава да е все още активен. Дотогава островът е бил с идеална кръгла форма, с висок връх в средата. Сега черната купчина е главна атракция за туристите. Също така, местните добиват от него черна скала, от която правят бижута.