Най-романтичните места в Париж, на които да се обясните в любов

Ето ги най-романтичните места в Града на любовта, на които можете да получите обяснение, или пък сами да се обясните в любов на любимия!

Айфеловата кула

Малцина знаят, че през 1921 г. Жан Кокто - авторът на прочутите пиеси "Орфей" и "Човешкият глас" - е представил в театър "Champs-Elysees" сюрреалистичния фарс "Младоженци на Айфеловата кула". Противно на очакванията ви това не е романтична история, а сатира за баналността, в която обществото е превърнало брачния ритуал. Действието се развива на панорамната площадка на кулата. Днешно време обаче хората продължават да се качват там, за да кажат "Обичам те" пред очите на стотици туристи от цял свят. Привлича ги и бляскавата атмосфера - всяка вечер Айфеловата кула се осветява от 20 хиляди лампички.

Приказка от Тоскана

Мостът Иена

Има няколко начина да се обясните красиво в любов с помощта на моста Иена, който се намира точно под Айфеловата кула. Класическият начин е разбира се да направите признанието си на самия мост и да се снимате на фона на прочутия символ на Париж. Можете да се възползвате и от мистериозния сумрак под моста, ако се разходите по Сена с корабчето "бато-муш". Но най-оригиналният начин е да опънете на моста транспарант с признанието си, за да го прочете половинката ви от палубата на "бато-муш". Засега в Париж не се предлага подобна платена услуга, така че ще трябва да подготвите изненадата самостоятелно. Някои хора са го правили и всички без изключение са стигнали до сватба.



Бутиков хотел "MARIGNAN"

Романтично място за онези, които обичат оживената обстановка. Но не точно под балкона ви, а на сто метра встрани. Хотел "MARIGNAN" заема част от имение от XVIII в. на ул. De Marignan, която се влива в Шанз-Елизе. Отличава се с елегантност и миниатюрност. В хотела има само 45 стаи и 5 апартамента, така че няма да ви се наложи да се борите с цяла тълпа китайски туристи за последната порция кайсиево сабле с желе от вербена и маскарпоне на главния готвач на ресторант "Canopee" Емили Виле, нито ще чакате на рецепцията. На първия етаж има уютен бар с меки диванчета. Това е чудесно място, за да изпиете вечерта един-два коктейла, да пренебрегнете асансьора и да се качите пеша на седмия етаж по дизайнерското стълбище. Защото ако искате истинска романтика, трябва да резервирате луксозния апартамент на най-горния етаж. От неговата тераса се открива най-хубавата гледка към Айфеловата кула. Да не забравите предварително да поръчате да ви донесат шампанско!



Ресторант "Les Ombres"

Известен и много модерен ресторант в сградата на музей "Бранли" (MQB), посветен на изкуството, културата и цивилизациите на народите от Африка, Океания, Азия и Америка. Настанете се на покривната тераса, над която буквално е надвиснала Айфеловата кула, хвърляйки дантелено-преплетени сенки ("les ombres" буквално се превежда като "сенки"). Добавете към това съвременна френска кухня - със сигурност сте избрали най-доброто място за романтична вечеря в Париж.

Живот в центъра на вулкан