Най-самотната къща в света посреща гости

15 ноември 2021 | 15:33
9234
2
Unsplash, Инстаграм
2

Казват, че най-самотната къща в света не е за всеки. Тя е за романтиците, любителите на силните емоции и тези, които нямат нищо против да поживеят известно време без ток, социални мрежи и лайкове.

Това е място, което ще ви помогне да погледнете вътре в себе си и да релаксирате.
 

Малката бяла къщичка, "кацнала" на зелен хълм в Елирей - малък остров на юг от Исландия, е обект на десетки теории, някои от които доста мистериозни и невероятни.

Според един от слуховете, къщата е построена от ексцентричен милиардер, който планирал да се оттегли там в случай на зомби апокалипсис. Други предполагат, че е собственост на фанатично религиозен отшелник. Дори в един момент се спекулирало, че певицата Бьорк притежава странната къща и води преговори с правителството да купи острова.
 

За съжаление, реалността е по-малко вълнуваща. Бялата постройка всъщност е хижа, изградена от ловната асоциация на Елирей.

След като последните жители напуснали острова, станало ясно, че изобилието от риба и пуфини (Тъпоклюни кайри) също е намаляло. За да улесни ловните пътувания, асоциацията построила къщата като убежище, което разполага със сауна, захранвана от система за събиране на дъждовна вода.
 

Тук няма електричество, течаща вода и вътрешни водопроводни инсталации, но пък е налице невероятна гледка.

Островът е обявен за природен резерват и защитена зона, тъй като е основен район за гнездене на буревестници и други морски птици.Туристическите компании предлагат екскурзии за туристи, които искат да се насладят на местните забележителности, усещането за спокойствие и самота и красивите гледки. Така че, ако ви се пътува, имате вече едно предложение в списъка.

Още по темата

Коментари

2 ...
  08 януари 2022 | 19:17 отговор
 

6te e hubavo i az da moga da otida tam .

 
1 Кама
  18 ноември 2021 | 15:17 отговор
 

Благодаря за информацията Искам да отида, да избягам от всичко и всички

 

Добави Коментар