Най-странните секс ритуали по света (18+)

26 септември 2018 | 16:08
видяна 34712
коментари 4
Снимки: pixabay.com
4

За човек от Запада отношенията между мъжете и жените и етапите, през които преминават те, са ясно регламентирани.

Първа среща, после още няколко, придружени от дълги телeфонни разговори и съобщения до късно през нощта. Кога точно ще се стигне до секс, няма да дискутираме точно сега, но е ясно, че той заема основно място в отношенията.

След разтърсващия секс и срещите до ранните часове на деня в един момент отношенията се задълбочават и двамата заживявате заедно. Ако това е точният за вас човек, общото съжителство е последвано от годеж, после брак, а след това и деца.

Но замисляли ли сте се, че подобно развитие на една връзка, изглеждащо за нас съвсем в реда на нещата, в определени краища на света навярно ще бъде прието като побъркано и дори извратено. Затова и не бързаме да поставяме етикети, когато говорим за нечии традиции, но признаваме си - взаимоотношенията между мъжа и жената в някои райони на земното кълбо ни накараха да потръпнем от ужас и да благодарим, че сме родени в европейска държава.

За кои практики говорим точно, може да видите в следващите редове:

Семенна течност за възмъжаване

В племето Самбиа, населяващо Папуа Нова Гвинея, навършат ли седем години, момчетата се отделят от момичетата и жените. Причината е, че според местните вярвания от тази възраст започва етапът на възмъжаване.

През този период момчетата трябва да са далече от представителките на слабия пол, защото се смята, че те покваряват душата на мъжа. Отделянето на момчетата трае десет години, през които те имат контакт само с представители на същия пол.

По време на изгнанието си, за да се пречистят от отрицателното влияние на жените, момчетата биват физически наранявани, като се смята, че чрез раните по телата им и кръвта, течаща от тях, те пречистват душата си от поквареното въздействие на момичетата.

Поради същата причина през периодa на възмъжаване момчетата предизвикват кръвотечение от носа си чрез поглъщане на огромно количество захарна тръстика.

Всичко, написано дотук, обаче бледнее сравнено с факта, че през тези десет години, докато живеят отделени, момчетата трябва да пият семенната течност на по-възрастните мъже от племето. Смята се, че те са мъдри и посветени и чрез генетичния си материал те ще предадат своето благоразумие на младите. Освен това самбианците вярват, че семето на възрастните мъже от племето съдържа "духа на властта и силата" и, поглъщайки го, по-младите членове на общността ще успеят да се превърнат в истински воини.

След като десетте години минат и изолацията приключи, мъжете трябва веднъж месечно и по-конкретно по време на месечното кървене на съпругата си, сами да предизвикват кръвотечение от носа си с цел да пречистят душата и тялото си от влиянието на жена си.

 Хвани си кака, за да те отрака

На тихоокеанския остров Мангая съществува интересен обичай, свързан със секса. Когато стане на 13 години, момчето трябва да избере по-възрастна жена, която да бъде неговият гуру в любовта. Дамата трябва да помогне на тийнейджъра да се превърне в мъж, а това се случва, показвайки му всички тънкости в любовната игра и секса. Дамата трябва да спи с него, колкото пъти е необходимо, за да го превърне в страстен и опитен любовник.

В Мангая, подобно на повечето островни общности, сексът заема почетно място в бита на човека. Социалният статус на мъжа в Мангая се определя именно от умението му в леглото и по-конкретно от това колко пъти може да свърши за една вечер и успява ли да задоволи съпругата си.

И тъй като сексът е особено важен за мангайците, както вече споменахме, пред жените няма ограничения, познати за множество други общности, свързани със забрана за полова активност преди брака. Напротив – момичетата са поощрявани да имат по-голям брой сексуални партньори, за да придобият необходимата им опитност, а и за да могат да намерят най-добрия съпруг.

Закусите ли заедно – семейство сте!

Племето тробрианди, което населява части на Папуа Нова Гвинея, живее според доста стряскащи за западния човек разбирания. А именно – момичетата да започват да водят сексуален живот между шест и осем-годишна възраст, а момчетата между десет и дванайсет.

Момичетата са въведени в секса по-рано, тъй като местните смятат, че жените имат по-голяма нужда от него. Променени са и ролите в междуполовата комуникация. Жените са тези, които трябва да са по-инициативни и те са нагърбени с отговорността да впечатлят и съблазнят обекта на симпатиите си. За да се улесни процесът, дамите от племето ходят почти изцяло голи, показвайки на мъжете какво може да имат, ако решат да бъдат с тях.

Но сексът между двама души не ги превръща автоматично в двойка и семейство. Вижте обаче – закуската е друго нещо. След секс, ако мъжът и жената останат заедно и на сутринта се хранят заедно, то значи те са семейство, гласят вярванията в племето тробрианди.

Татковците строят къщички за секс

В племето креунг, населяващо провинцията Ратанакири в Камбоджа, традициите гласят, че навърши ли 15 години, момичето трябва да започне да си търси мъж.

Но търсенето му несъмнено би се сторило доста извратено за европейците. Защо го казваме ли? Защото бащата на девойката трябва да я подкрепи в начинанието ѝ, построявайки с двете си ръце малки бамбукови шатри, разположени в близост до семейния дом. В тях момичето трябва да приема момчета и да прави секс с тях. Докато не намери този, за когото пожелае да се омъжи.

Ритуално отнемане на девствеността

Първият път на момичето е съпроводен от множество обичаи, особено в страните от мюсюлманския свят. Има дори държави, където хименът се разкъсва на тържествена церемония с пръст, обвит в бял плат.

Това обаче бледнее пред традициите, спазвани в някои от племената в екваториална Африка. Там девойките трябва да изгубят девствеността си с мъжка горила. Това се прави, за да се слее човекът с природата и за да се заяви неговата благодарност и страхопочитание към Майката Земя.

За целта момичето, достигнало момента да съзрее, се изпраща в джунглата, а ако се върне девствено от там, репутацията ѝ е съсипана и шансовете ѝ да си намери съпруг клонят към нулата. Причината е, че се смята, че след като е отхвърлена от природата, значи тя е нечиста и най-вероятно неплодовита.

Сексът с непознати носи късмет

Седем пъти в годината в Индонезия се чества празникът Пон.

Това представлява тържествена церемония, която се провежда в подножието на планина на остров Ява. По време на нея в рамките на 12 часа участниците в празника трябва да правят секс с хора, които не познават.

Местните вярват, че това ще им донесе здраве и благоденствие. А според поверието най-много ще провърви на този, който участва и в седемте чествания на Пон и на всяко от тях спи с един и същи човек. Най-често Пон отбелязват собственици на малък бизнес, които се надяват да измолят благоволението на Вселената и с нейна помощ да се развият успешно в професионален план.

По братски

В Непал пък процъфтява полиандрия - рядка форма на полигамия, при която жената влиза в брак с няколко мъже едновременно.

При това правилото е жените да се омъжват за няколко родни братя. Този брачен модел има доста логично обяснение – държавата е гъсто населена, земите и пасищата не стигат за всички, а полиандрическият брак дава възможност да не се дели стопанството между братята.

Несъмнено полиандрията изглежда плашеща и варварска за съвременния човек, но тя е удобно решение за обикновения непалец от икономическа гледна точка, затова и редица общности в държавата се придържат към нея.

Коментари

4
  29 септември 2018 | 22:27 отговор
 

 
3
  27 септември 2018 | 16:29 отговор
 

"По време на изгнанието си, за да се пречистят от отрицателното влияние на жените" - Това мъжките комплекси са страшно нещо. Такава завист към женския пол, че може да осмисли съществуването си давайки живот!...Като не можем да направим нищо толкова голямо и съществено, поне ще си вкараме някакви убеждения и ще се самонавием, че "представителките на слабия пол, защото се смята, че те покваряват душата на мъжа", за да не ни смачкат напълно комплексите и чувството ни за непълноценност и безсмислие. Тъжно. А тази семенна течност, която трябвало да пият, директно от "извора" ли я поглъщат, така да се каже? Момиченца на 6 години да бъдат обигравани с цел да съблазняват мъжете е повече от отвратително. При това да им се втълпява, че имали и повече нужда... Боже, боже... Но тя и нашата култура много се опитва да ни втълпи подобни вярвания с най-различни вицове, в които жената все я изнасилват някъде, а тя пак иска да се връща там. За момичето и горилата - не вярвам пуснато в гората само момиче винаги да успява да намери горила и да намира начин да й покаже с жестове или каквото и да било там , че иска да я съблазни. Ако това изобщо е вярно, момичето вероятно само я върши тази работа и после може да разправи, че и с призрак го е правила. Не разбрах в Непал жената как се омъжва за няколко свои братя - винаги ли в такъв тандем се раждат децата: една сестра и няколко братя? Ами ако са само сестри или има само един син семейството?

 
 
Id
30 септември 2018 | 15:21

Всичко, което прочетох ми се струва отвратително - от семенната течност до горилите, отнемащи девственост. Но тези хора се раждат и умират с тези традиции, това е тяхното възприятие за секса и като цяло за живота (ако изобщо е вярно написаното). За тях е нормално, за нас - не. Има една много вярна приказка: Ако нямахме електричество, нямаше да ни е страх от тъмното. .. И по-добре да не го мислим .. Те си се сношават с горилите, ние да си гледаме нашия хал. :D

2
  27 септември 2018 | 09:48 отговор
 

Еееееееееех ако се поумняваше с пиене на семенна течност, то нашите плеймейтки щяха да са гениални до една!

 
1 Педерастия в действие
  26 септември 2018 | 18:05 отговор
 

Момчетата трябва да поглъщат семенната течност на по-възрастните мъже от племето. Това много ми хареса. Истанбулската конвенция е приета от умопобърканото племе.

 
 
трол в действие
27 септември 2018 | 06:38

хас мокар трол червен !

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.