Автор
Филип Данауи

Нови правила за Квартала на червените фенери

Общината в Амстердам е издала указ за затягане на условията за посещение на квартала на Червените фенери. Групите туристи нямат право да разглеждат тази забележителност. Това съобщение виси на официалния портал на градските власти.

Всъщност заповедта гласи, че от април 2018 г. групи от повече от пет души ще трябва да получат специално разрешение от кметството да посещават секс труженичките. Освен това, в квартала на проститутките ще бъде забранено да се пие алкохол и да се взимат каквито и да било наркотични вещества. Но най-важната промяна е, че посетителите няма да имат правото да воайорстват към витрините с изложена плът. От управата на града ще се погрижат за това, групите които преминават в този район да са с гръб към изкусителките.

Освен всичко това се въвежда и официална забрана за всякакви снимки в "розовия квартал". Екскурзиите трябва да са тихи и да приключват не по-късно от 23.00 часа. Преди началото на тура там, водачът трябва да е поискал от туристите да покажат уважение към местните жители и една от най-коментираните атракции в града - жриците на любовта. В случай на нарушения се налага глоба от 190 евро - за акредитирани водачи, а тур операторските фирми ще олекнат с фиш от 950 евро. След три нарушения водачът ще загуби лиценза си.