Автор
Woman.bg

От Мексико до Кения: Красива българка обикаля света в народна носия

Тя е Меги, а той Иво. Двамата живеят в Германия и въпреки че са напуснали България, те носят любовта към родината в сърцата си и искат повече хора да се запознаят с нашата култура и традиции.

Затова двамата обикалят света, носейки със себе си нещо много ценно - българска народна носия. Облечена в нея Меги позира на всяко красиво кътче, което посещава, а резултатът е разтуптяващи сърцето фотографии. С усмихнати кубинки в шарени рокли в сърцето на Хавана или пък с монаси в Камбоджа, Меги винаги е с красива българска носия - факт, който ни кара да се усмихваме широко.

Кадрите от пътуванията двойката споделя във фейсбук страницата "Една българка около света" и в блога си www.101posoki.com, като и на двете места те представят не само красивите фотографии от пътешествията си, но и интригуващите истории, които стоят зад тях.

fbpost

fbpost

fbpost

"Ние сме Меги и Иво и обожаваме да пътуваме. В началото на 2018 година решихме, обикаляйки света, да запознаем хората, които срещаме, с България и българската култура. Това е начинание, на което се бяхме и отдали и през петте години, през които работихме като екскурзоводи в България - запознавахме ги с нашата история и фолклор. Е, когато обикаляме, нямаме възможност да разказваме историята на България на напълно непознати хора. Затова решихме просто да обиколим света с хубавите български народни носии, като в същото време правим снимки на Меги пред големи и малки световни забележителности. Започнахме с храмовият комплекс Чичен Ица в Мексико, където северняшката носия на Меги предизвика огромен интерес сред туристите, които оставаха доста изненадани, когато им казвахме, че всъщност това е българска народна носия", споделят самите те.

fbpost

fbpost