Всички, които влизат в Италия между 21 декември и 6 януари, ще бъдат поставяни под карантина. Пристигащите преди 20 декември трябва да представят отрицателен тест за коронавирус на границата. Така постановява новият правителствен указ.

Италианският премиер Джузепе Конте описа детайлно какви ще са ограничителните мерки, заради коронавируса в Италия по време на празниците в края на годината. "Трябва да избегнем трета вълна, която би могла да започне през януари и която не би била по-малко сериозна от първите две. Не трябва да сваляме гарда", заяви Конте на пресконференция.

View post on Instagram
 

Той изтъкна, че пътуванията между различните области в Италия ще бъдат забранени от 21 декември до 6 януари, като забраната ще се отнася и за гражданите, които пътуват до свое второ жилище в друга област. На 25 и 26 декември, а също така и на 1 януари, ще бъдат забранени пътуванията и между различните общини в Италия.

View post on Instagram
 

Остава в сила вечерният час от 22:00 ч. до 05:00 ч., като в новогодишната нощ той ще продължи до 07:00 ч. Ски пистите и ски лифтовете ще заработят отново от 7 януари.

Правителството съхрани и разделението на страната на региони с различна степен на риск: жълти (с умерен риск), оранжеви (със среден риск) и червени (с висок риск).

В жълтите региони ресторантите работят до 18:00 ч. В останалите региони те могат да работят само в режим на доставки по домовете.


През декември раздаваме супер награди - кликни тук за да спечелиш!