Отново ще хапваме джелато и паста в Италия - отварят границите на 3-ти юни!

Лятото идва, а с него и новият живот! По всичко личи, че добре познатото ни предишно всекидневие съвсем скоро ще се завърне и пътешествениците отново ще могат да стегнат куфарите и да обикалят по света. Снощи бе оповестена и прекрасната новина, че Италия ще отвори границите си за чужденци от ЕС, от зоната на Шенген, Монако и Швейцария още от 3-ти юни! И това, ако не е прекрасна новина...

Италия вече е готова да си възвърне туристическия поток, след като беше най-засегнатата страна от коронавируса. А най-хубавото е, че чужденците, които пристигат на територията ѝ, няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. Границите на Италия ще бъдат затворени до 15-и юни за чужденци, които са извън ЕС, зоната на Шенген, Монако и Швейцария. В момента продължава да се обсъжда дали затварянето на пределите на страната ще продължи и след средата на следващия месец.

Сигурно много от вас обичат да посещават страната на джелатото, пицата и пастата или копнеят да я видят за първи път. Е, след 2 месеца карантина и изолация, вече отново ще имате този шанс!

* Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Инстаграм страница. Виж как да участваш тук: