И докато всички се разкъсваме между страха да не се заразим с коронавирус и страха да не ни затворят отново, ние ви черпим с една прекрасна новина. Тя дори може да ви вдъхне надежда, че животът продължава и паниката няма да продължи вечно. Мачу Пикчу вече е отворен за посещения от туристи за пръв път от осем месеца насам!

Достъпът до древния високопланински град в Андите беше затворен от началото на пандемията, но вече отново може да бъде посетен. Дори бе организиран специален ритуал на инките, с който да бъдат отправени благодарности към боговете. Защото атракцията Мачу Пикчу е основен мотив за туристи от всички краища на света и той е много сериозна част от тамошната икономика. За съжаление, градът ще може да бъде посещаван едва от 675 туристи на ден.

Известно е, че туризмът е един от секторите, които пострадаха най-сериозно от началото на пандемията до днес. Но ето че се прокрадва лъч светлина и всички десетки хиляди хора, които разчитат на посещенията при Мачу Пикчу за препитанието си, могат отново да въздъхнат с облекчение, защото туризмът в региона се заражда отново.

Четете още: Андреа стигна до Египет - ще става водолаз!