Няма да лъжем - не обичаме зимата в града. И не сме виждали град, който да е истински красив през студения сезон.

Когато стане дума за пътуване сред природата обаче мнението ни прави обратен завой, тъй като няма нищо по-прекрасно от разходка в заснежената планина и уроци по сноуборд.

Обожаваме миризмата на бор, пухкавите преспи и усещането за леко пощипване по лицето, което само планинския студ прави по приятен начин.

Въпреки настъпващата пролет, познаваме хора, които повече биха се развълнували от 2-метрови преспи и безкрайно дълга писта.

Точно за това ще ви споделим 5-те най-вълнуващи (според нас) световни дестинации, където не само можете да се забавлявате на воля, но и да си починете наистина добре в разгара на зимата.

Квебек, Канада



Да не посетят Квебек през зимата е немислимо за всички канадци. Но едноименната столица на канадската провинция е магнит за туристи не само от цяла Америка, но и от света.

В града се провежда ежегоден зимен карнавал, който продължава цели 17 дни. Той обикновено започва в края на януари и включва състезания по ски и сноуборд, строене на ледени замъци, състезания за правене на снежни човеци, бой със снежни топки и какво ли още не.

Освен това тук е и известния Леден хотел, който през 2010 отбелязва своята 10-годишнина и до края на април ще предлага най-различни бонуси на своите посетители.

Езерото Тахо, Калифорния ( и Невада)



Езерото Тахо е разположено на границата между два щата и ако мислите, че Калифорния е само слънце и пясък, грешите.

Езерото Тахо и многобройните му курорти, особено в северната му част, осигуряват перфектни условия за ски, сноуборд и т.н. Също така са и перфектното място за отдих, където с приятели можете да си наемете цяла хижа, оборудвана със сауна и всичко необходимо за идеална ваканция.

Алпите, Европа

Ако сте запалени по зимните спортове, не можете да останете далеч някой от тази планина, която разполага с огромен брой курорти.

Независимо дали ще изберете Италия, Франция или Швейцария, всяка част от Алпите има своя неподправен чар - голямо разнообразие от езици, цветна смесица от култури и обичаи и най-вече всички необходими удобства за запомняща се почивка.

Австрия

Това е друга любима и съвсем близка дестинация, в която също имате огромен избор от планински кътчета за отдих. Естествено, в Австрия също имат малко парче от Алпите, но и изключително живописни планински градове като Инсбрук, които си заслужава да се видят отблизо.

А и разстоянието до България дори с кола не е толкова голямо, тъй че това прави Австрия съвсем достъпна.

Нисеко, Япония



Дори и Япония да не ви звучи като перфектната зимна дестинация, в Нисеко (намира се в Хокайдо, най-северния остров на Япония) се намират седем фантастични ски зони и курорти.

Сезонът е доста продължителен там – от ноември до май, и се слави като един от районите с най-хубав сняг в света.