Ако сте почитатели на изисканата кухня, знаете, че е прекрасно не само мъжът да ви заведе на място с вкусно хапване, а и с прекрасна гледка. А защо да не са съчетани двете? Ето някои от най-прекрасните ресторанти, които предлагат и угощение за очите, докато похапвате.

Wildman Restaurant, Северната част на Австралия

Тук се организират сафари ваканции. Намира се между до национален парк Дарвин и Какаду. Ако сте истински авантюристи, ще можете да се "запознаете" с екзотични животни (дори и от разстояние), докато хапвате още по-екзотични ястия в невероятна атмосфера.

Delaire Graff Restaurant, Щеленбош, Южна Африка

Лорънс Граф купува имота в Кейп Уайландс през 2003 година и решава да го превърне в най-красивото място за почивка там. Наема трима от най-експерименталните готвачи по света, а след това разширява екипа с още двама. Изготвят впечатляващо меню, което според специалисти кулинари може да си съперничи само с гледката от ресторанта.

Ngorongoro Crater Lodge, Резерват Нгоронго, Танзания

Ако искате за няколко часа да забравите в кое историческо време живеете, това е вашето място. Ресторантът е в елегантен бароков замък, а интериорът включва тежки полилеи, дивани с брокат и огромни орнаментирани огледала. Разбира се, ястията се поднасят с необходимия набор от масивни позлатени прибори, а изискването към сервитьорите е да са с минимум 10-годишен стаж в ресторант към хотел с 5 звезди.

Kupu Kupu Barong Villas and Tree Spa, Бали, Индонезия

разполагате се на една от многото маси на огромната тераса и се наслаждавате на гледка и специалитети от Изтока, но с френски привкус - главният готвач е едно от най-големите имена сред кулинарните корифеи от Париж.

Четете още: А вие можете ли да си позволите такива коктейли?