Писнало ви е от изтърканите четири стени и покрив? Търсите си ново място за живеене? Заповядайте тогава – в продажба е пусната „най-разкошната пещера на света“.

View post on Instagram
 

Уникалният дом в скала Beckham Creek Cave Lodge се намира в САЩ, щата Арканзас. През 80-тте години на ХIХ век пещерата била изучавана от специалисти, през ХХ век била оборудвана да е бомбоубежище, а след няколко десетилетия била превърната в луксозен хотел с цени за нощувка над 1200 долара. Мениджърът Рейн Дейвидсън признава, че му харесва как се втрещяват хората, когато влизат тук за пръв път. Проблемът е обаче, че тази чудодейна пещера не носи доходи като хотел – а най-вече разходи. Затова собственикът решил да я продаде – може пък някой да поиска да има такъв разкошен и адски ефектен дом, оборудван с най-модерна техника.

View post on Instagram
 


На двата етажа на пещерното жилище с обща площ над 500 квадратни метра има 4 спални (над тях минават скритите водоотводни системи), като всяка от тях е комплектована със собствена баня, гостна стая с огромен телевизор и прекрасно оборудвана кухня. Има дори естествен водопад, геотермално отопление, конюшня и пасище, вир с лазурно-синя вода и риба, както и площадка за кацане на хеликоптер. Всичко, за да се насладите пълноценно на живота!

View post on Instagram
 

В стаите има много натурални скални образувания, тъй като по-голямата част от пещерата е оставена в естествения си вид при строежа. За почитателите на разходките по подземни лабиринти със сталагмити и сталактити мястото е просто идеално.

По думите на Дейвидсън има голям интерес към пещерата, на всички им харесва този дворец. Купувачите обаче оценяват имота от гледната точка на инвеститори, а за доходи от него засега трудно може да се говори: „Има сто хектара, които не носят никакви приходи. Купувате си пещера, която трудно може да се изплати. Би било по-добре, ако някой просто си я купи за свой ефектен дом“. Това приказно имение впрочем струва 2.75 млн. долара.