Шоколадовите ни пътешествия продължават с още една европейска дестинация:

Стоккрос, Великобритания

Стоккрос е малко селце край Нюбъри, Южна Англия, но като казваме „малко” имаме предвид точно това – има една стара църква, строена през 1839 г., и една сграда, която включва в себе си малък магазин, пощенска станция, кафене и хотел тип „Bed&Breakfast”.

Типично по британски, селцето има 2 пъба, които покриват изцяло традициите на местните заведения.

Може би ще се запитате къде е шоколадът в цялата тази пасторална картинка, но отговорът се крие в 5-звездния хотел Vineyard и в миниатюрния му спа-център.

Последният е малък, но изключително луксозен и предлага няколко наистина съблазнителни процедури.

Първата от тях е шоколадова терапия за лице, която се прави с домашно приготвен мус с ванилия, кокос и шоколад.

След като се насладите на тази ароматна терапия, идва ред на масаж на гърба и почистване на кожата с пяна от шоколадово-ванилов млечен шейк.

Разбира се, лицето не може да мине без ексфолираща маска. Тук използват такава с грозде, лавандула и мед, която е придружена и от лека почерпка за клиента с лавандулов шоколад (за чийто вкус се носят легенди).

Следва нанасянето на тирамису-серум и маска с шоколадово мляко против бръчки. Но това не е всичко – накрая има измиване с домашно приготвен течен шоколад.

Подобна глезотия можете да причините на цялото си тяло, като ароматните изкушения се допълват с кокосова маска с бял шоколадов мус и възстановяващ масаж с лешниково олио.

Иновативното в този спа-център обаче е процедурата за лице с трюфели. Тя започва с дълбок успокояващ масаж на гърба, врата и раменете, а специалната маска с аромат на плодов, бял и черен трюфел буквално ще разтопи и последните капки напрежение в тялото ви.

Според специалистите в тази процедура има и естествен ботокс-ефект, който се забелязва почти веднага.

Хотелът е обзаведен стилно, а атмосферата в него е ретро и провинциално уютна.

Разполага с прекрасна градина и ресторант, който е доста известен наоколо с първокласната си кухня.

Отвън има красиво изкуствено езеро, а вътре басейн и малък плаж около него.

Природата наоколо е невероятно красива, а спокойствието е абсолютно гарантирано. Ако случайно ви липсва градския шум, Нюбъри е съвсем наблизо.