Автор
Мария Николова

Секс пиратите на Петра – една история с неочакван край

Петра – красивото пустинно цвете на Йордания, е място, което трябва да се види поне веднъж в живота. Магията на древния град, който е едно от седемте чудеса на света, не може да се опише с думи и не може да се улови с камера, тя трябва да се почувства. За да усетиш специалната енергия на Петра, трябва да вдишаш от въздуха ѝ, да се разходиш по древните ѝ улици, да я видиш по залез, окъпана в огнени нюанси... Тази красота е веднъж, величествена и грандиозна, тя те оставя без дъх...

Прелест, която крие мрачна тайна

За съжаление обаче тази прелест крие мрачна тайна. Както споменах по-горе, древният град трудно може да се опише с думи, пък и не това е целта в случая. Това, което заслужава внимание, е схемата в Петра, за която трябва да са нащрек всички дами, решили да посетят пустинния град. Чувствам се дори задължена да ви предупредя за нея, особено като се има предвид, че вече има доста изгоден полет до Йордания, който дава прекрасна възможност да се види Петра.

Лов на туристки

Древният град, изсечен в червените скали, като всички подобни дестинации, целогодишно е пълен с туристи. Освен държавата, покрай стотиците хиляди чужденци доходоносен бизнес развиват и местните, и той невинаги е порядъчен и честен. А в и около Петра го наричат лов на туристки.

Бъдете наясно, че със самото си влизане в града, вие моментално ставате мишена на местните бедуини.

Те ще ви наобиколят, ще ви предлагат какви ли не атракции, включително да яздите кон, магаре и камила, да ви разходят из местата, през които е минал Харисън Форд, да ви покажат красивия залез. Вие ще откажете един-два-три пъти. Те обаче няма да се откажат. Ще атакуват до последно. В никакъв случай не се съгласявайте и помислете добре, преди изобщо да решите да говорите с местните, които прекрасно се оправят на английски език. Целта на повечето от тях е да ви омаят. Схемата им е да съблазняват чуждестранни туристки с цел да ги ограбят, да се оженят за тях или дори, в някои случаи, да ги изнасилят, споделят пострадали жени.

Приятно ми е, Джак Спароу!

Малко преди пред вас да се извиси величествената постройка на Петра, наричана Съкровищницата, вие ще откриете, че всички местни момчета изглеждат еднакво, очите им са нарисувани с черен молив и поразително напомнят на чаровния Джак Спароу. Това не е случайно – част е от плана им да ви се харесат. Наясно са, че жените обожават карибския пират и доста шеговито подхвърлят, че по-скоро той прилича на тях, а не те на него.

Ако сгрешите и подхванете разговор с някой от тези бедуини, той скоро ще ви почерпи чай или кафе, а след това ще ви покани и на традиционна вечеря, на която да се запознаете с бедуинската култура и обичаи. Може и да ви предложи да видите пещерата му, та чак и да прекарате нощта там.

View post on Instagram
 

Малко жени биха тръгнали с арабин към неизвестно място, но има и такива, които се подлъгват. Ние не бяхме от тях, но си навлякохме гневни изблици заради отказа. А и имайте предвид, те знаят как да омайват, а много западни жени не са свикнали с подобно внимание и романтика и лесно падат в капана на бедуините, маскирани като Джак Спароу.

За схемата свидетелства опитът на десетки жени, пострадали в Петра. Те разказват анонимно историите си в социалните мрежи – истории на разочарование, срам, вина. През последните 3 години най-малко 200 жени са станали жертва на бедуините, маскирани като Джак Спароу, и са споделили историите си в групи във Фейсбук, за да предупредят други жени. Трябва да се има предвид, че нищо не се случва по насилствен начин - бедуинът първо пленява сърцето на дамата и след това се опитва да ѝ вземе парите. Ето и най-често срещаните лъжи, които те използват, след като веднъж се сближат с чужденките, за да поискат пари от тях.

Магарето/конят ми умря, вече няма как да се прехранвам в Петра.

Член на семейството е в болница, няма пари за лечението му.

Бизнесът не върви добре, не може да си плати наема.

В пещерата му е станал пожар, личните му вещи са изгорели.

Обаждат се от телефон на приятел, за да кажат, че техният е бил откраднат/се е счупил.

Петра е великолепно място, насладете му се. Просто бъдете нащрек, внимавайте да не попаднете в капана на местните, за да не се превърне това иначе невероятно изживяване в горчив спомен.

View post on Instagram